Erika Eiffel (39) går til sengs med Berlinmuren

(VG Nett) Den amerikanske kvinnen Erika Eiffel blir opphisset når hun får være i nærheten av sin store kjærlighet - Berlinmuren.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Mens de fleste mennesker forelsker seg i andre personer, er det andre som får følelser for fysiske gjenstander.

Erika Eiffel er seksuell fetisjist. Hun føler seg tiltrukket av fysiske gjenstander. Følelsene er så sterke at hun i 2008 valgte å flytte fra hjemlandet USA til Tyskland, for å komme nærmere Berlinmuren - det tidligere skillet mellom Øst- og Vest-Berlin.

Tiltrukket av muren

- Det jeg tiltrekkes ved Berlinmuren, er at det er et objekt som har blitt laget med en hensikt alle misliker, sier Eiffel i programserien Tabu på National Geographic Channel.

Den amerikanske kvinnen er med i en TV-serie som tar opp ulike tabuemner i samfunnet. I ett av programmene som vil bli vist på norsk TV i høst, forteller hun åpenhjertig om sine varme følelser for muren som en gang delte Tysklands hovedstad i to.

VGTV: Erika blir opphisset av Berlinmuren

- Jeg følte at Berlinmuren var en gjenstand som trengte kjærlighet, og som hungret etter kjærlighet. Og jeg kunne ikke hjelpe for at jeg følte at jeg var den som skulle vise dette gamle, merkede ikonet for kommunismen kjærlighet.

Som seksuell fetisjist blir hun også tiltrukket av andre gjenstander. I 2007 giftet hun seg med Eifeltårnet i Paris, skriver ABC News. Dette hindrer henne likevel ikke fra å ha sterke følelser for Berlinmuren.

Tar med seg Berlinmuren i sengen

Siden hun ikke kan leve ut alle fantasiene sine i full offentlighet, har hun skaffet seg flere miniatyrmodeller av Berlinmuren som hun tar med seg i sengen om kvelden.

- Folk har veldig lett for å få bilder i hodet av en kvinne og en vegg. Hvordan fungerer det? Det bare gjør det. Men detaljene forblir mellom oss. Og det som er intimt for oss, trenger ikke å bli ansett som intimt for andre.

Gro Isachsen er sexolog og har skrevet flere bøker om sex og samliv. Gjennom jobben møter hun ofte personer med ulike former for fetisjer, men sier at tilfeller som med Erika Eiffel er uvanlig i Norge.

SVARER OM SEX: Sexolog Gro Isachsen svarer på folks spørsmål om fetisjisme. Foto: Morten Holm / SCANPIX


- Veldig sjeldent

- Det vil jeg si er veldig sjeldent. Det er mange som har fetisjer for ting som korsetter, føtter, sko, BH-er eller bleier. Men å ta for seg bygninger og installasjoner er såpass spesielt at jeg skjønner at det blir laget et eget program om det, sier Isachsen til VG Nett.

Sexologen er en av de faste spaltistene på nettsiden Doktor Online, hvor hun også svarer mennesker som stiller spørsmål om fetisjisme.

- Jeg hadde en gang en klient som hadde gummifetisj. For å få oppfylt dette bygde han et eget basseng i kjelleren. Han fikk kona til å ta på seg en gummidrakt som hun svømte i. Det er i og for seg en vanlig fetisj, sier sexologen.

Flere elsker Berlinmuren

Erika Eiffel er ikke den eneste personen som har følelser for Berlinmuren. Den svenske kvinnen Eija-Riitta Berliner-Mauer er såpass tiltrukket av betongveggen at giftet seg med den i 1979.

VGTV: Eija-Riitta Berliner-Mauer er seksuelt tiltrukket av murer og gjerder

- Det er mange som kanskje trenger en bekreftelse på at deres fetisj er grei. Dette er gjerne fordi det i enkelte tilfeller kan skape konflikter i parforhold hvis noen for eksempel har mer følelser for selve korsettet enn det som er på innsiden av det, sier Gro Isachsen.

Undertrykker fetisjen

Ifølge sexologen er det en del som har problemer med at de ikke tenner på noe annet enn den fetisjen de har, spesielt hvis partneren ikke godtar fetisjen. Mange undertrykker fetisjen sin i årevis, men så klarer de ikke holde det for seg selv lenger.

- Jeg vil anbefale folk med fetisjer å tidlig vise åpenhet om dette med sin partner, slik at vedkommende kan ta stilling til at dette vil bli en del av hverdagen. Hvis dette stikker veldig dypt, bør en kanskje finne en partner som kan ta dette med seg i sitt sexliv på en positiv måte, sier Isachsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder