«Skal vi danse»-fremtiden fortsatt usikker: Aylar etter kollapsen: - Jeg har tatt på meg for mye

NYDALEN (VG Nett) Ikke før direktesendingen av «Skal vi danse» begynner i kveld, vet Aylar Lie om hun kommer til å fremføre noe på parketten.

  • Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Akkurat nå er formen på bunn, men jeg følte meg ganske bra etter treningen på torsdag. Jeg vet nok ikke før lørdag morgen halv åtte om jeg klarer å danse. Tidligere i dag ringte jeg legen og sa at jeg var frisk og at vi bare kjørte på, men etter en time på skolen måtte jeg dra hjem og legge meg. Men jeg vil så gjerne være med videre, sier Aylar Lie.

VGTV: Se Aylar fortelle om Oslo Maraton-kollapsen

Hun og dansepartner Egor Filipenko møter VG Nett før de skal gjennomføre sin andre og siste dansetrening denne uken. Etter at Aylar kollapset under Oslo Maraton, pådro hun seg en hjernerystelse og har måttet ta det med ro. Dermed måtte forberedelsene til kveldens «Skal vi danse» settes på vent.

Les også:Aylar kollapset under Oslo Maraton

Sa pang

- Jeg husker jeg så et skilt om at jeg hadde løpt i elleve kilometer. Jeg skulle jo egentlig gå ti, men ble så ivrig. Så da fant vi ut at jeg hadde løpt for langt. Etter det husker jeg ikke så mye mer, men jeg husker det smeller i hodet. At det sa pang. Og så ble det svart, sier «Skal vi danse»-deltakeren.

Derfor ble uken ganske annerledes enn det hun hadde tenkt. I stedet for å legge seg i hardtrening til kveldens jive, har hun holdt sengen.

- Det er ganske kjedelig. Man ligger bare der og stirrer i taket, sier hun, og legger til at TV 2 har gitt henne beskjed om at hun må danse i kveld dersom hun ikke skal ryke ut av konkurransen.

- Så jeg har sagt til Egor at vi må finne på noe sprell og satse på at seerne vil beholde oss, sier Aylar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KOLLAPSET UNDER MARATON: Aylar Lie var ledsager under Oslo Maraton da hun besvimte og gikk i bakken. Foto: Privat

Blitt for mye

Aylars deltakelse i det populære danseprogrammet har ikke vært av det lette slaget. Under hele oppkjøringen slet hun med lungebetennelse. I tillegg har hun studert fulltid på medisin grunnfag.

Til slutt var kroppen tom, og sa stopp under Oslo Maraton. Aylar hadde tatt på seg å være ledsager for en svaksynt kvinne under deler av løpet.

Les også:Aylar om sykdommene: - Hindrer meg ikke

Foto: Scanpix

- Har du tatt på deg for mye denne høsten?

- Ja, det har jeg. Det ville vært nok med enten skole eller «Skal vi danse». Også var det nok ikke så lurt å stille opp på Oslo Maraton bare noen dager etter at jeg ble friskmeldt fra lungebetennelsen. Men det var for en veldig god sak, sier Aylar.

Les også:«Skal vi danse» i fare for Aylar

For dansepartner Egor Filipenko har det også vært en nervepirrende uke. Han fikk beskjed om at dansepartneren hadde skadet seg, og har fulgt henne opp hele uken. Samtidig har han måtte forberede seg på at danseeventyret kan være over.

- Jeg har laget nye koreograifer hver dag og gjort de enklere og enklere. Så nå er det en veldig enkel koreografi, men jeg håper vi får fremført den, sier han til VG Nett.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDENOg følg journalist Ida Anna Haugen på Twitter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder