SNART PÅ SKJERMEN: Morten Heierdal er en av årets deltagere i «Robinsonekspidisjonen», som har premiere i morgen. På tirsdag faller dommen i to voldssaker han er tiltalt for. Foto: TV3

Robinson-deltaker voldstiltalt: - Blir ikke fjernet fra programmet

(VG Nett) Morten Heierdal (28), som er en av deltagerne i årets «Robinsonekspedisjonen», er tiltalt for to grove voldsepisoder.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Men i motsetning til den overgrepsdømte deltakeren, som denne uken ble klippet bort fra realityserien, så blir han fortsatt å se i årets utgave av det populære TV3-programmet.

Det bekrefter TV3-sjef Trygve Rønningen overfor VG Nett.

- Morten blir ikke fjernet fra programmet, sier han, og legger til:

- Han har vært åpen med oss fra starten av. Vi skal ikke bagatellisere det Morten har gjort, men vårt skjønn er at han er skikket til å delta. Den vurderingen står fast.

Har informert de nærmeste

I tiltalen mot Heierdal, kommer det frem at han har slått og sparket sine to ofre i både hode og overkropp. Dette har igjen ført til ribbeinsskader og brudd i nese og øyehulen på de to personene.

Les også: Robinsondeltakere rystet etter overgrepsavsløring

Ifølge Morten Heierdal selv, så har han informert sine nærmeste om det han er tiltalt for.

- Nå er det ingen hemmelighet at jeg har vært involvert i dette før jeg dro, og dette er forhold som er kjent for de fleste: Både familie, venner og TV3. Kanalen var klar over at jeg fra tidligere har en samfunnsstraff og et opphold fra en arbeidsleir.

- De var derimot ikke klar over at jeg skulle i en rettssak igjen, da dette var et brev som lå i postkassen min da jeg kom hjem fra ekspedisjonen, sier Heierdal til VG Nett.

Venter dom

Han forteller at han har vært ærlig om sin fortid til de castingansvarlige bak «Robinsonekspidisjonen».

- Men i samråd med psykolog, lege og produksjonen så fikk jeg være med på tross av de dommene jeg har. Nå skal det bli fint å bli ferdig med denne rettssaken, fordi dette er en fortid jeg ønsker å komme meg ut av. Dessuten er det riktig overfor ofre og pårørende at det også kommer en straffereaksjon på det her, sier han.

Les også: Christer Falck mener overgrepsdømt var «mønsterdeltaker»

Heierdals advokat, Helene Elness, sier til VG Nett at de venter en dom i begge sakene han er tiltalt for.

- Vi vet at han kommer til å bli domfelt, siden han har erkjent deler av det han er tiltalt for. Spørsmålet er hvor omfattende dommen blir, sier hun.

Outlaws

Ifølge Oslo Tingrett blir tiltalen klar førstkommende tirsdag klokken 14.30 under et rettsmøte.

- Hvis det eventuelt skjer at jeg må i fengsel igjen, så setter det jo arbeidsforhold og livet litt på vent. Men man må stå for det man har gjort, og jeg vil komme meg ut av det. Jeg har en datter å ta ansvar for, og hun er en motivasjon til at jeg ønsker å forandre livet mitt, sier Heierdal til VG Nett.

Tidligere år kunne VG avsløre at TV3s produksjonsselskap Strix søkte etter Robinson-deltagere i MC-banden Outlaws, hvor halvparten av medlemmene er domfelte.

Seksuelle overgrep

Denne uken ble det også kjent at en deltager blir klippet bort fra årets sesong på grunn av grove seksuelle overgrep mot en mindreårig. Mannen ble dømt i 2006, og var da tidligere dømt fire ganger.

TV3-sjef Trygve Rønningen benekter derimot at de går aktivt ut for å finne deltagere til realityserien med en kriminell fortid.

- Nei, det gjør vi selvsagt ikke. Utvelgelse av deltakerne er en prosess som er basert på tillit. Vi har ingen mulighet til å kreve vandelsattest fra deltakerne. Vedkommende som er blitt fjernet fra serien har løyet for oss om sin bakgrunn, sier Rønningen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder