JUBLER PÅ ANDRE SIDEN AV JORDKLODEN: Regissør Per Olav Sørensen er en fornøyd mann etter heder til «Halvbroren» i Sør-Korea. Foto: Monster

«Halvbroren» fikk sølv i Korea - slo «Homeland»

Den norske TV-serien havnet foran gigantserien «Homeland», men måtte se seg slått av krigsdrama-serien «Generation War» i Seoul i Sør-Korea.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Seoul Drama Awards ble delt ut i natt, og «Halvbroren» var nominert i et gjevt selskap mot blant andre amerikanske «Homeland».

67 dramaserier fra 40 land var tatt med i vurderingen. Helt til topps gikk den tyske serien «Generation War», men like bak dukket Frank Kjosås og co opp. «Halvbroren» vant sølvprisen og slo dermed «Homeland», og britiske «Orphan Black», blant mange andre.

Les også: Per Olav Sørensen fra «Halvbroren» til dop og prostitusjon

David mot Goliat

«Halvbroren» er en storsatsing i norsk sammenheng, men har et «skolissebudsjett» hvis man sammenligner med mye omtalte «Homeland». Regissør Per Olav Sørensen hadde aldri trodd han skulle kjempe i et slikt selskap.

«HALVBROREN» SELV: Frank Kjosås fra den populære TV-serien. Foto: NRK

-Det er selvfølgelig litt uvirkelig å komme foran strålende serier som «Homeland» og «Orphan Black» på denne seierspallen, sier Sørensen som selv var til stede i Sør-Korea.

Festivalrunden går nå videre for «Halvbroren». Neste helg konkurrerer serien i hovedkonkurransen under TV-drama festivalen i La Rochelle i Frankrike.

Sørensen tenker høyt rundt hvorfor serien nå får anerkjennelse internasjonalt.

-Det virker som om Halvbroren er blitt en internasjonal festivalfavoritt. Jeg tror det skjer hovedsakelig av tre grunner. Det ene er den universelle historien til Lars Saabye Christensen i Mette Bølstads manus. Den andre er seriens productionsvalue. Vi skiller oss ut visuelt. Det ser ut som en stor episk film. Og det tredje er skuespillerne. De fenger folk, sier Sørensen.

Serien har tidligere vunnet to priser under FIPA Festival International de Programes Audiovisuels i Frankrike.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder