VINNER: Stine Hole Ulla (17) vant årets finale av «Norske Talenter». Foto: TV 2
VINNER: Stine Hole Ulla (17) vant årets finale av «Norske Talenter». Foto: TV 2

Operasanger Stine vant «Norske Talenter»

Stine: - Jeg har ikke ord for det som har skjedd

TV

(VG Nett) Det var dommernes favoritt Stine Hole Ulla (17) som gikk av med seieren i årets sesong av «Norske Talenter».

Publisert: Oppdatert: 08.12.12 23:30

- Jeg er målløs. Jeg er lykkelig og glad, jeg har ikke ord for det som har skjedd, sier årets vinner av «Norske Talenter» til VG Nett rett etter at hun gikk av med seieren.

Hun feiret med et seierskyss med kjæresten Stian Våtmyr (19).

Se på VGTV: - Mamma er min største støttespiller

- Hvordan føltes seierskysset?

- Det var ganske godt. Jeg har ikke sett ham på fire måneder nå, så det var på tide, sier Stine.

Kjæresten Stian var tydelig stolt.

- Det var definisjonen på perfekt, sier han.

Hun er den første kvinnelige vinneren av «Norske Talenter», og var Mia Gundersens store favoritt til å gå av med seieren.

Se også på VGTV: Danse-Navid om finaletapet: - Det sugde!

Send din gratulasjon til Stine her!

Også moren til vinneren synes det er vanskelig å uttrykke den store gleden.

- Jeg klarer ikke å uttrykke meg. Det er klart jeg er stolt og så lykkelig for at hun har fått valutta for alt hun har gjort, sa moren til de to programlederne på scenekanten.

- Mamma har betydd alt for meg. Hun støtter meg alltid, til og med når jeg er stresset. Og da kan jeg være ganske sur, sier Stine til VG Nett.

Spennende finale

I finalen av «Norske Talenter» konkurrerte visesanger Anders Jektvik (29), operasanger Stine Hole Ulla (17) og breakdanser Navid Rezvani (29) om seieren.

Hver av finalistene opptrådte med to nummer, først med et høydepunkt fra tidligere i konkurransen, og så med et helt nytt nummer.

Les også: «Norske Talenter»-Navid: Dansen er kona mi

I tillegg til det stod de fire tidligere vinnerne av konkurransen Erlend Bratland, dansegruppen Quick, rapperen Sirius og danseren Daniel Elmrhari på scenen i kveld.

Les også: Slik endret «Norske Talenter»-Erlend stil

DOMMERNES DOM OVER KVELDENS OPPTREDEN

Første deltaker ut på scenen var Stine Hole Ulla (17). Hun framførte «O Mio Babino Carro», sangen hun sang da hun var på audition til konkurransen.

Dette sa dommerne om Stines første opptreden:

- Du er en stjerne, rett og slett. Den formidlingen du hadde denne gangen er dobbelt så god som den du hadde første gang. Du har utviklet deg allerede, og jeg ser hvilken lysende karriere du har fremfor deg. Ikke bare synger du vakkert, men du er så vakker, sa dommer Mia Gundersen.

- Det her var vakkert. Det var nydelig, og det var behersket. Du ser ut som en million dollar dream, sa Alex Rosén.

- Jeg husker at vi ble bergtatt da du var på audition. Du er nå i ditt rette element, og du er perfekt i dag. Du kan stå på hvilken som helst scene. Du er alt for rå, punktum, sa Adil Kahn.

Andre deltaker ut på scenen var danseren Navid Rezvani (29) som danset til «Seduce me» av Celine Dion.

Dette sa dommerne om Navids første opptreden:

- Vi har sett deg gjør det her før, men nå tar du det et steg lengre. Jeg har gitt deg så mye skryt før, men alt henger på greip, sa dommer Adil Kahn.

- En ting jeg har lagt merke til med deg Navid, det er at du inspirerer barn. Det å være en inspirator som du er, det er en stor oppgave. Du tar med deg hjertet i det du gjør, og det er det som gjør deg så fantastisk, sa Mia Gundersen.

- Du er veldig sterk. Du er en utrolig brutal danser, du gjør ting som jeg aldri hadde klart. Du er helt rå, men det jeg også setter stor pris på i det du gjør er at du legger mye kunst inn i dansen din. Full respekt, sa Alex Rosén.

Anders Jektvik (29) fremførte den egenkomponerte låten «Bare sand».

Dette sa dommerne om Anders' fremførelse:

- Nesten alle kan synge, men det å være en storyteller og fortelle et sånt budskap som du gjør det er det ikke alle som kan. Det å være en sanger er ikke bare å synge, det er å være en budbringer også. Det du gjør er helt genialt, sa dommer Alex Rosén.

- Du har den ekstra dimensjonen. Du drar oss inn i din verden. Jeg er så glad for at du er her, jeg får en indre ro i meg selv når jeg hører på deg. Den evnen er det ikke alle som har, fantstisk, sa Adil Kahn.

- Det at du har gått videre forteller ganske mye om det norske folk, og hva slags behov vi har for tiden. Vi har behov for sånne poeter som deg. Du står som en påle på den scenen, og du formidler poesien din rett fra hjertet ditt, og du har mye å si. Når du står på den scenen i din fulle kraft så rører du oss alle, sa Mia Gundersen.

Navids andre dansenummer var en egen miks med iransk og norsk musikk.

Dette sa dommerne om Navids andre dansenummer:

- Du er en berikelse for Norge. Du har noe å formidle og si til oss, og du gjør det med glans. Du har masse humor. Du er en fest, sa dommer Mia Gundersen.

- Det var en full fest, og det er veldig flott at du kombinerer disse kulturene på. Dette er veldig bra, Navid. Veldig pent levert, sa Alex Rosén.

- Dette du gjorde i dag ventet jeg på. Du leverer med humor. Du er en god ambassadør for dans i Norge, sier Adil Kahn.

Anders Jektviks andre sang var den egenkomponerte låten «Tøv».

Dette sa dommerne om Anders' andre fremførelse:

- Anders, jeg vet ikke hvor du tar det fra, men du har levd. Du fornyer deg hele tiden, det kommer nye fortellinger hele tiden som går inn i kroppen, sa dommer Adil Kahn.

- Dette er rett inn i vår norske tradisjon. Du sier at du vil bli en artist, du er en artist, sa Mia Gundersen.

- Vi har hørt mye av deg nå, og det er helt utrolig. Den ene låten slår den andre, du er en storyteller, sa Alex Rosén.

Stine Hole Ullas andre fremførelse var det kjente stykket «Pie Jesu».

Dette sa dommerne om Stines andre fremførelse:

- Dette er helt utrolig. Du løfter opp salen og vi blir med på en reise. Du er som en engel. Jeg har opplevd det en gang før og det var da Sissel Kyrkjebø begynte å synge på begynnelsen av 80-tallet, sa Alex Rosén.

- Det var det råeste i kveld. Det er lekende lett for deg, jeg ser for meg hvordan du danser deg gjennom det. Jeg tar av meg hatten for deg, fordi at du går imot strømmen, sa Adil Kahn.

- Stine du trollbinder. Det er ingen jenter som har vunnet, så min stemme går til deg. Du har et fabelaktig talent, sa Mia Gundersen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om