Ole Paus er «tårekongen» i «Hver gang vi møtes»

Selv var han mest skeptisk til all klemmingen

Ingen får fram så mange tårer hos de andre deltagerne som Ole Paus (65) i andre sesong av programserien.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
«Hver gang vi møtes» - hjemmeside

- Jeg har aldri tenkt på meg selv som noen tårekonge, så jeg aner ikke hva jeg skal si til den merkelappen, sier en smilende Paus til VG Nett.

- Men jeg er heldig som har fått synge fine låter, sier han ydmykt om det faktum at alle de kvinnelige deltagerne gråter til hans låter.

- Får vi se deg gråte, da?

- Nei, det tror jeg ikke. Ikke som jeg husker. Men jeg var veldig beveget. Selv var jeg mest fornøyd med at jeg klarte å klemme de andre. Det var jo ingen vei utenom, ler Paus, som på forhånd innrømmer at han kviet seg til alle den «ubehagelige klemmingen» han hadde sett i sesong én.

LATTER OG TÅRER: Ole Ppaus og Aanita Skorgan, her i lystig lag på Popsenteret i Oslo torsdag, ble begge beveget under «Hver gang vi møtes». Men bare Skorgan gråt. Foto: TROND SOLBERG

- Men det falt forbausende naturlig, forteller Paus, som sammen med de andre deltagerne møtte pressen på Popsenteret i Oslo torsdag.

Rørte alle med MGP-ballade

På TV-skjermen presiserer en beskjeden Paus at han ikke vil skryte av egen sangstemme. Men han innrømmer at han nok har en evne til å formidle. Det blir tydelig også for TV-seerne i første episode av «Hver gang vi møtes».

Skorgan og flere av de andre deltagerne kjemper forgjeves mot tårene mens Paus synger «For Vår Jord», låten Skorgan skrev melodi til og Erik Hillestad tekst da Karoline Krüger representerte Norge i Eurovision Song Contest i 1988.

VGTV: Se Paus synge «For Vår Jord»

VGTV: Kurt utslitt etter å ha sunget «Adieu»

Basert på Oslo-kvinne

Sangen betyr mye for Skorgan.

- Sangen er basert på en dame som gikk mye rundt i Oslo, en av dem som var annerledes. Hun stilte seg opp på ulike gatehjørner og ropte. Det gjorde veldig inntrykk på Karoline og meg, forklarer Skorgan på TV før Paus stiller seg opp med mikrofonen.

Paus kjente til både låtens bakgrunn og den aktuelle Oslo-damen før han valgte å synge nettopp den.

VETERAN: Ole Paus har mer enn 40 plateutgivelser på merittlisten - både alene og sammen med andre. Foto: TROND SOLBERG

- Den er jo skrevet med Melodi Grand Prix i tankene, men jeg fikk lov til å hente frem inderligheten i låten, som handler om denne damen som tok all verdens skyld på seg, sier Paus.

Skorgan er ikke flau for å vise tårer på TV.

- Første gang jeg gråt, var da Ole sang «For Vår Jord». Det var så sterkt. Jeg synes det er helt greit å vise følelser, selv om jeg innrømmer at det er uvant å la tårene renne på TV, sier Skorgan til VG Nett.

LES OGSÅ: Skorgan til VG: - Det var et skikkelig pes

I første program av «Hver gang vi møtes» i kveld, er det Anita Skorgan (54) som er midtpunktet. Ikke bare Paus, men også Kurt Nilsen (34), Magnus Grønneberg (45), Lene Marlin (32), Marion Ravn (28) og Morten Abel (50) skal bryne seg på spesialversjoner av kjente Skorgan-låter.

NB: I mars legger Ole Paus ut på turné med TrondheimSolistene, det verdensberømte norske kammerorkesteret som nok en gang er nominert til amerikanske Grammy Awards.

Konserten vil favne hele Paus' karriere, men sangene presenteres i ny musikalsk innpakning med TrondheimSolistene som backing-band.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder