REALITYKJENDIS: Bruce Jenner, her på en veldedighetsgalla for en tid tilbake. Foto:Mark Von Holden,Ap

Jenner snakker endelig ut på TV

Har besøkt stjernereporter Diane Sawyer

Kim Kardashians stefar, den tidligere olympiske friidrettsutøveren Bruce Jenner (65), snakker angivelig ut om det påståtte kjønnsskiftet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

«Bruce Jenner – The Interview» går på lufta på ABC 24. april. Selve intervjuet har blitt spilt inn i all hemmelighet, i februar. Diane Sawyer (69) og TV-kanalen er tause om hva TV-seerne kan forvente seg, men nysgjerrigheten er naturlig nok stor.

De siste månedene har amerikansk og internasjonal presse boltret seg i spekulasjonene rundt Jenners angivelige planer om å operere seg til å bli kvinne. Selv har Jenner ikke uttalt et eneste ord til mediene.

GULLGUTT: Bruce Jenner vant OL-gull i tikamp under sommer-OL i Montreal i 1976. Her imponerer han i lengde. Foto:AP,

New York Daily News spår at programmet kan komme til å slå alle rekorder og plassere seg øverst på listen over tidenes mest sette TV-intervjuer. Sawyer har en lang merittliste når det gjelder å sikre seg ettertraktede intervjuobjekter som presidenter, filmstjerner og andre celebriteter.

Fra OL-gull til reality-TV

Jenner var blant verdens mest berømte tikjemper i sine glansdager. Han satte verdensrekord både i 1975 og 1976 og vant gull i OL i 1976.

De siste årene har han figurert i kjendisspaltene i realityserien «Keeping Up with the Kardashians. Jenner var inntil nylig gift med Kris Jenner (59) – moren til Kim Kardashian (34) og hennes søsken, som alle er aktuelle i serien.

De siste årene har Jenners tidligere maskuline utseende blitt stadig mer feminint, uten at det har vært gjort noe nummer av i pressen. For få måneder siden begynte imidlertid blader og aviser å skrive om at 65-åringen er i en prosess med å skifte kjønn. Jenners egen mor har kommentert dette og uttrykt stor støtte for sønnens beslutning.

I forrige uke rapporterte en rekke medier at Jenner har operert inn brystimplantater, men dette er ikke bekreftet.

Kjendisfamilie

Bruce Jenner giftet seg med Kris i 1991, etter at hun hadde skilt seg fra kjendisadvokat Robert Kardashian (som senere døde av kreft i 2003). Bruce og Kris har siden fått døtrene Kendall (19) og Kylie (17) sammen.

SEPARERT: Kris og Bruce Jenner i 2009. Allerede da hadde utseendet hans gått gjennom et tydelig stilskifte. Paret gikk fra hverandre i fjor. Foto:AP,

Kardashian-søsknene og Jenner-søstrene skal i likhet med Kris være innforstått med Jenners ønske om å skifte kjønn, selv om nyheten skal ha slått ned som en bome i familieleiren.

De har blitt konfrontert med saken i en rekke intervjuer, men alle har nøyd seg med kryptiske uttalelser.

– Han er faren vår, så vi støtter ham uansett, sa Kim Kardashian til «Entertainment Tonight» for noen uker tilbake.

REPORTER: Diane Sawyer. Foto:Evan Agostini,Ap

NY Daily News skriver at familien vil feriere i sitt opprinnelige hjemland Armenia når intervjuet går på lufta.

Dødsulykke

Midt i alle skriveriene om kjønnsskifte var Jenner i begynnelsen av februar involvert i en bilulykke, hvor en kvinne mistet livet. Det er uklart om denne hendelsen fant sted før eller etter TV-intervjuet som ble filmet sammen måned. Dermed er det også uvisst om ulykken er tema. Jenner ble i påsken saksøkt for uaktsomt drap etter bilkrasjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder