LETTET PÅ SLØRET: Jorun Stiansen snakket åpent om det tøffe hardkjøret under innspillingen av Idol-sendingen i Nydalen tirsdag. Alejandro Fuentes var også til stede. Foto: JØRGEN BRAASTAD
LETTET PÅ SLØRET: Jorun Stiansen snakket åpent om det tøffe hardkjøret under innspillingen av Idol-sendingen i Nydalen tirsdag. Alejandro Fuentes var også til stede. Foto: JØRGEN BRAASTAD

Jorun Stiansen om den tunge tiden: - Fryktelig følelse

TV

NYDALEN (VG Nett) Jorun Stiansen (29) kom med åpenhjertige betroelser om Idol-hardkjøret da hun kastet glans over innspillingen av jubileumsshowet tirsdag.

Publisert: Oppdatert: 08.01.13 19:01

Stiansen vant Idol i 2005, men har siden forsvunnet ut av rampelyset.

Albumet, som var planlagt for fem år siden , har fortsatt ikke kommet. TV-programmet «Bingo Bingo» i 2011, hvor Stiansen skulle gjøre comeback som programleder, ble tatt av lufta på grunn av lunken seerinteresse.

Men da TV 2 tirsdag samlet et stort antall Idol-finalister fra alle ni årene for å markere at det i år er 10-årsjubileet for talentkonkurransen, var Vennesla-kvinnen blant gjestene. Hun opptrådte ikke musikalsk under mimreshowet, som vises på TV 2 fredag, men inntok stolen hos programleder Stian Blipp (22).

Se bilder fra jubileumsshowet her

- Så ut som en høne!

Jeg så ut som en høne den gangen! Jeg lignet på Solan Gundersen! Jeg ser med skrekk og gru på bildene, utbrøt en lettere brydd Stiansen da hun inntok studioet etter først å ha sett mange tilbakeblikk på storskjerm.

- I finalen så det ut som om jeg hadde tupé, forklarte 29-åringen, som innrømmet at det føltes spesielt å være tilbake i Idol-studio.

- Sprøtt

- Det er veldig rart å være her i dag. Helt sprøtt. Men det er viktig å være her og se alle de andre og lokalene igjen. Åtte år! Det virker dritlenge siden.

Stiansen forklarte videre at hun syntes TV-showet, som går på lufta fredag, var en passende anledning å fortelle TV-seerne om nedturen etter Idol.

- Det er veldig naturlig at jeg brukte i dag til å snakke litt om dette. For meg ble det så ekstremt. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd eller håpet på at jeg skulle komme blant de 12 beste den gangen. Målet mitt var å komme blant de 50 beste. Den fredagen vi gikk videre, da jeg skulle åpne sjappa til pappa dagen etterpå, var det fullt av pressefolk og andre som skulle gratulere, forklarte Stiansen.

På reservebatteri

Hun forklarte at hun fikk full panikk.

- Men det var bare å slenge seg med. Presset økte, og det ble mer fokus. Stemmen min skrantet etter hvert og hørtes ut som en kastrert hannkatt. Og jeg savnet mamma og pappa. Jeg gikk på reservebatteri. Men det at jeg vant, var fantastisk. Det var stort, presiserte hun i TV-intervjuet.

- Fryktelig følelse

Men da hun hadde gitt ut plata, skjønte hun at hun måtte hjem.

- Jeg sa fra at jeg var helt kjørt og utslitt. Jeg hadde ett ben i Oslo og ett i Vennesla. Men det var en fryktelig følelse å kjenne på at jeg gikk imot det jeg trodde alle forventet. Jeg skulle være denne livlig klovnen, men etter hvert som konkurransen utviklet seg, ble jeg mer og mer sliten. Jeg måtte bare være i ro, men det tok en stund før jeg hadde baller nok til å innse det.

- Men jeg elsker å opptre og sitte foran folk som jeg gjør her i dag, sprudlet 29-åringen.

Alejandro Fuentes (26), som også lot seg intervjue i showet, hadde ikke samme opplevelse som Jorun. Han ble nummer tre i konkurransen det året.

- Jeg var bare 16, jeg hadde ikke alle disse tankene som Jorun hadde, sa Fuentes.

LES OGSÅ: Jorun Stiansens bil opp i flammer

Årets Idol-runde starter med jubileumssendingen førstkommende fredag. TV-seerne får oppleve mange tidligere Idol-stjerner i aksjon på scenen. Med unntak av Kjartan Salvesen (36) var alle de tidligere vinnerne til stede under innspillingen.

LES OGSÅ: Derfor dropper Kjartan gjenforeningen

SE BILDER FRA JUBILEUMSSENDINGEN

I juryen i år sitter Tone Damli Aaberge (24), som kom på andreplass etter Jorun i 2005, Kurt Nilsen (34), Gunnar Greve (30) og Espen "Dansken" Selvig (34).

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om