Espen Eckbo på bedringens vei

Espen Eckbo (42) har begynt opptreningen etter operasjonen og takker for all støtten han har fått.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det sier Aleksander Herresthal, kollega av Eckbo i produksjonsselskapet Seefood TV, i en pressemelding – fire dager etter den voldsomme bilulykken i Italia.

– Jeg har snakket med Espen i dag. Han er fremdeles ved godt mot og har begynt opptrening. Han er svært takknemlig for all den omtanken og støtten folk har vist det siste døgnet, sier Herresthal.

– Både familie, kollegaer og venner har naturlig nok vært veldig bekymret de siste dagene, så vi er lettet over å kunne formidle at operasjonen har gått bra og at vi ser fram til å få Espen trygt hjem til Norge, legger han til.

TV2.no har vært i kontakt med kilder ved sykehuset, som skal ha uttalt at Eckbo snart er klar for å skrives ut og vende hjem til Norge.

Leiebilen til Espen Eckbo og to slektninger havnet i en dramatisk front mot front-kollisjon i en tunnel fredag.

Krasjet med dommer

Italienske aviser omtalte ulykken lørdag, to dager før norske medier ble orientert via en pressemelding fra TVNorge. Eckbo brakk ryggen i sammenstøtet.

Bakgrunn: Espen Eckbo skadet i bilulykke

TV-YNDLING: Espen Eckbo (42). Foto: Jørgen Braastad, VG ,

Avisen Alto Adige var raskt ute med å melde at sjåføren i den andre bilen var Silvia Monaco, en kjent dommer i distriktet.

I dag, tirsdag, har den samme avisen fått med seg at også den ene nordmannen er kjendis og bringer bilde av TV-komikeren. De skriver at Eckbo fortsatt oppholder seg på San Maurizio-sykehuset i Bolzano, hvor han får behandling ved nevrokirurgisk avdeling.

Alto Adige melder for øvrig at det var en norsk politimann som kjørte bilen Espen Eckbo satt i.

Herresthal uttalte til VG i går at Eckbo reiste privat og satt i bilen med to slektninger. Han forklarte også at ikke det var Eckbo som kjørte bilen. Alle tre ble innlagt på sykehus etter smellen, men det gikk altså verst utover Eckbo og kvinnen i den møtende bilen.

Ifølge italienske aviser satt Eckbo i baksetet på bilen da de krasjet.

Ber om ro

– Espen ønsker nå å fokusere på opptrening og sin egen helse. Vi håper alle har forståelse for dette og at Espen og familien trenger ro i tiden fremover. Espen har derfor bedt meg formidle at han ikke ønsker å gi intervjuer eller komme med uttalelser de neste ukene, da han ønsker å bruke sin energi på å bli frisk igjen, sier Herresthal i pressemeldingen.

BILENE: Begge bilene i møteulykken bærer preg av det sterke sammenstøtet. Foto: KEMENATER ,

Skulle gå skirenn

42-åringen var på vei for å gå det kjente skirennet Marcialonga da ulykken inntraff i provinsen Trento, der skiløpet arrangeres årlig. Eckbo ble fraktet med luftambulanse til sykehuset. Der skal han umiddelbart ha blitt lagt på operasjonsbordet.

Programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, Eivind Landsverk, opplyste til VG i går at skaden er i fjerde ryggvirvel, men at 42-åringen har førlighet i begge bena.

Kvinnen trolig i feil kjørebane

Politiet har rekonstruert hendelsen og mener ifølge italiensk presse at bilen til Silvia Monaco har kommet over i feil kjørebane. Situasjonen hennes beskrives som alvorlig, men ikke livstruende. Ifølge flere medier skal hun ha pådratt seg skader i hode, buk og bryst. Hun var angivelig ikke ved bevissthet da hun ble kjørt til sykehuset.

Hvor lenge Eckbo blir værende på sykehuset, er uvisst.

– Vi tror at dette har gått så bra som det kunne gå. Og så håper vi at han snart kommer hjem. Vi vet at alt dette høres veldig dramatisk ut, men det har faktisk gått veldig bra med tanke på den alvorlige kollisjonen, sa Herresthal i går.

Eckbo har ingen konkrete planer i nærmeste fremtid som må skrinlegges eller utsettes som følge av ulykken.

– Nå får han tid til å tenke ut nye prosjekter. Han må holde seg i ro, forklarer Herresthal.

Eckbos komikerkollega Henrik Elvestad (42) befant seg også i Italia i forbindelse med skirennet, men han var ikke med i Eckbos følge.

– Det kommer til å gå bra med Espen, og det er det eneste som betyr noe, sa Elvestad i en tekstmelding til VG i går.

Eivind Landsverk, er lettet over at det ikke gikk verre:

– Vi er glade for å høre at det har gått bra med Espen, og vi gleder oss til å se ham i sving igjen med alle sine kjære karakterer, sier TVNorge-sjefen.

Jobber med kona: – Praktisk og Klaustrofobisk

INNE I TUNNELEN: Bildet er tatt like etter ulykken. Foto: Det lokale brannvesenet ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder