HEMMELIG SPRÅK: Inger Lise Hansen snakker om tungetale på TV2 i kveld. Foto: Scanpix

Inger Lise Hansen: - Jeg taler i tunger

(VG) - Jeg kan tale i tunger når jeg vil. Det er et språk man bare har. Mitt hemmelige språk med Gud.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Tidligere Krf-topp Inger Lise Hansen (29) forteller til VG at hun har talt i tunger siden hun var 17 år.

I kveld snakker hun om fenomenet i rockepresten Bjørn Eidsvågs talkshow «En vakker dag» på TV2.

Også Harald Eia og Elvira Nikolaisen er gjester i programmet, der teamet er tro.

- Gud forstår meg

Det svinger stadig rundt den omstridte tidligere Krf-nestlederen, som satte partiet på hodet da hun stilte i en undertøyskjole på forsiden av magasinet Det Nye i mars i fjor.

I høst skal hun delta i «Skal vi danse» på TV 2, og i kveld snakker hun om sitt forhold til tungetale hos Bjørn Eidsvåg.

- For meg er det et hemmelig språk mellom meg og Gud. Dette er ofte noe folk synes er en blanding av skremmende, «psycho» og fjernt. For meg så handler det om at det er en del ganger jeg ikke helt vet hva jeg skal si, samtidig som jeg har masse følelser innvendig. Enten det er fortvilelse, glede, takknemlighet, frustrasjon eller sinne, sier Hansen (29) i TV-programmet på spørsmål fra Harald Eia..

- Da kan de følelsene komme til uttrykk gjennom et annet språk, som jeg ikke trenger å sette konkrete ord på, fordi jeg vet at Gud forstår meg. Folk har ulikt språk, legger hun til.

DANSER: I høst blir den tidligere Krf-toppen å se i «Skal vi danse». Foto: TV 2

Alene på rommet

Til VG forteller Hansen at hun ønsker å avmystifisere fenomenet. Pinsevennen begynte med tungetale rundt 17-årsalderen.

- Første gangen var alene på rommet mitt. Det var veldig enkelt og lite voldsomt. Det er ikke slik at tungetale nødvendigvis kun skjer i store forsamlinger som mange kanskje tror, smiler hun.

- Hvor mange ganger har det skjedd?

- Det er ikke bare en engangshendelse. Jeg kan tale i tunger når jeg vil. Det er et språk man bare har. Som jeg sier i programmet - det er mitt hemmelige språk med Gud.

Inger Lise Hansen er medgir at tungetale er et fenomen mange undrer seg over. Likevel frykter hun ikke folks reaksjoner på uttalelsene.

- Det handler kanskje om at folk ikke har så mye kunnskap om det. Men innen min trosretning er det naturlig. På film blir gjerne karismatiske menigheter veldig karikert fremstilt, men jeg har lave skuldre i forhold til dette. De som kjenner meg, vet hva jeg står for, sier hun.

Som et talerør

Når noen begynner å tale i tunger, kan andre i menigheten oversetter lydene som kommer ut, for å formidle dette videre til forsamlingen.

Dette har også Inger Lise Hansen opplevd.

- Det er litt det samme som at noen snakker på et annet språk fordi noen andre skal forstå det. Jeg har selv opplevd at jeg på et tidspunkt, i et møte jeg var i, har blitt tolket. Det var for meg veldig rart. Men så møter jeg noen andre som var på det møtet som forteller meg at det de fikk høre var utrolig sterkt, og at det var akkurat det de trengte. Og da tenker jeg at Gud bruker oss på forskjellige måter. Han bruker oss som et talerør, sier Hansen i programmet til artisten Elvira Nikolaisen - som selv kommer fra en kristen familie.

Mens Elvira Nikolaisen tok avstand fra religionen i 18-årsalderen, forteller Inger Lise Hansen at hun har et sterkt forhold til Gud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder