KLOVN: Markus Bailey er en klovn på sitt aller, aller beste, men Christer Tornell. Foto: Christian Clausen VG

«Skal vi danse»-finalen anmeldes dans for dans

Tidligere dommer i TV 2s dansereality Christer Tornell triller terningen på finaledansene.

  • Maiken Svendsen
  • Birk Tjeldflaat Helle
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Eilev Bjerkerud, Markus Bailey og Raylee Kristiansen har tatt seg hele veien til finalen. Sammen med sine respektive partnere hadde de i går siste treningsdag, og lørdag kveld er det duket for siste runde på parketten.

Først skal parene danse en jive og en showdans hver. To av parene går deretter til en superfinale. Der danser parene en valgfri dans hver før det kåres en vinner.

Les også: Slik har «Skal vi danse» vært for finalistene

DANSE-EKSPERT: Christer Tornell anmelder kveldens danser for VG. Foto: Helge Mikalsen VG

Den tidligere «Skal vi danse»-dommeren Christer Tornell vil kaste terningen for hver finaledans. Han har vært dommer for kjendisdanserne i syv år, men i 2014 takket han for seg. Tornell har store forventninger til kveldens finale.

– Jeg synes Eilev, Markus og Raylee er helt unike finalister. Eilev virket i starten som en litt tilbaketrukken skogsmann, men har blitt en panter på parketten. Sprellemannen Markus er masse armer og ben på to meter, men har en livsglede som drar deg med i dansen. Mens Raylee har vist seg å være et arbeidsjern helt uten like.

– Hvem kommer til å trekke det lengste strået?

– Det er vanskelig å si. Hvis Eilev klarer å puste, hvis Markus klarer å holde sammen sine armer og bein, og hvis Raylee klarer holde nervene under kontroll kommer dette til å bli en kjempekamp. Jeg har sjelden sett en så sterk finale og jeg gleder meg masse.

Første runde - Jive:

Eilev Bjerkerud og Nadya Khamitskaya - «You Make My Dreams» av Hall & Oates

VG:s terninger viser 4 prikker

– Eilev bærer preg av litt nerver og faller rett og slett litt bakpå i starten. Utover i dansen kommer han seg inn. Eilev er en formidabel partner og har en grunnleggende danseforståelse, men her når han ikke helt opp. Men det er jo veldig forståelig at nervene tar han nå i starten og jeg er sikker på at han kommer sterkere tilbake.

«Skal vi danse»-Eilev: Får hjelp av faren til å bygge «Farmen»-hytta

Raylee og Alexander Svanberg – «The Boy Does Nothing» av Alesha Dixon

VG:s terninger viser 5 prikker

– Raylee er en komplett danser. Hun har selvtillit og full kontroll. Raylee og partneren er utrolig synkroniserte. Det er veldig imponerende. Det eneste å pirke på er at beina ikke er samlet helt og at hun er litt ustødig. Men det er bare pirk! Dette er så nære toppunktet som man kommer.

«Skal vi danse»-Raylee: – Jeg drikker ikke alkohol

Markus Bailey og Mai Mentzoni – «One Way Or Another» av One Direction

VG:s terninger viser 5 prikker

– Sprellemannen Markus er en klovn på sitt aller, aller beste. Han er utrolig musikalsk og et stort bevegelsestalent. Det går litt over stokk og stein av og til, men det er så gøy å se på han. For meg er han selve jiven personifisert. Jeg gir ikke full pott, men dette er en veldig sterk start.

Andre runde - Showdans

Eilev Bjerkerud og Nadya Khamitskaya – «Faded Restrung» av Alan Walker

Danse-Eilev: – Dette er noe av det beste jeg har sett i «Skal vi danse»-historien, mener Christer Tornell. Foto: Christian Clausen

VG:s terninger viser 6 prikker

– Jeg får litt vansker med å snakke. Denne koreografen utfordrer danserne, men de gjør det helt utrolig. Eilev tar frem følelsene som koreografien og musikken gir. Fullstendig strålende utført. Eilev og Nadya danser som om de er ett. Dette er noe av det beste jeg har sett i «Skal vi danse»-historien.

Raylee og Alexander Svanberg – «Voices of Savannah» av DJ Chus

VG:s terninger viser 4 prikker

– Afrikanske rytmer er danserøttene våre. Jeg liker utrykket og måten hun beveger seg på, men i midten mister hun enegien. Det er kult at hun turte å prøve på dette. Energispruten er likevel ikke der og det burde man ha i denne sjangren. Men absolutt, hun er en prinsesse på dansegulvet.

Markus Bailey og Mai Mentzoni – «Gunerius» av Karpe Diem

VG:s terninger viser 6 prikker

– Markus har valgt en utrolig vanskelig sjanger. Det er en vanskelig koreografi og musikk med store temposkifter. Han gjør det likevel helt formidabelt. Markus og partneren gjør dette meget bra. Jeg er imponert. Superimponert!

Superfinale - Valgfri dans

Etter første runde ble to av de tre finalistene stemt frem til en superfinale. Markus og Eilev trakk det lengste strået og skal kjempe om seieren med hver sin valgfrie dans. Før finalistene ble valgt mente Christer Tornell det hele er utrolig jevnt.

– For meg er Markus er nummer en, Eilev er nummer to og Raylee er nummer tre. Men det er små marginer og hvem som helst kan toppe dette.

Eilev Bjerkerud og Nadya Khamitskaya – Paso doble

VG:s terninger viser 6 prikker

– Paso er maskulinitet mot femininitet . Mer mann kan man ikke bli. Dette er en styrkeprøve. De løftene han gjennomfører er veldig vanskelig. Jeg digger han og setter en soleklar sekser.

Markus Bailey og Mai Mentzoni - Showdans

VG:s terninger viser 6 prikker

– Herregud for en showmann. Det må jeg si! Han tar med seg hele sesongen i dansen. Han klarer å styre armer og ben og leverer helt strålende. Det er få profesjonelle som kunne overgått dette.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder