Feier 25 år med Mr. Bean

Fredag formiddag sperret mange opp øynene da de fikk øye på Mr. Bean komme kjørende på toppen av taket i sin ikoniske limegrønne Mini midt i London.

  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fire år gammel

Bakgrunnen for den overraskende kjøreturen er at det er 25 år siden TV-serien «Mr Bean» rullet over skjermene for første gang, melder Daily Mail.

Skuespiller Rowan Atkinson (60) var selvfølgelig på plass, og hadde tatt på seg de faste klærne for å gå inn i rollen som Mr. Bean.

Seansen fant sted utenfor Buckingham Palace, og teamet gjenskapte en av scenene fra episoden «Do-It-Yourself Mr Bean»:

Mr. Bean hadde vært på januar-salg og tok med seg flere varer, for mange varer, inkludert en stor stol, bokser med maling og en mopp. Alt dette førte til at da bilen var fullpakket oppdaget Bean at det ikke var plass til ham.

HURRA: Rowan Atkinson, kledd som Mr. Bean, poserer for fotografene utenfor poses for Buckingham Palace i London. Foto: Jonathan Short , Ap

Oppfinnsom som han er fant han en løsning for å komme seg fra kjøpesenteret: Feste stolen på taket og styre ved hjelp av et tau og moppen.

Ikke bare-bare: Lei av å bli kalt Mr. Bean

I tillegg til kjøreturen ble det delt ut kake, og Mr. Bean svarte på spørsmål fra pressen – blant annet om at han har fans over hele verden, skriver Reuters.

– Vel, det er fantastisk. Jeg mener, jeg er kjent i Brighton og Birmingham, bokstavelig talt så er jeg kjent over hele verden noe som er fantastisk, sa Atkinson med stemmen til sin kjente karakter.

På spørsmål om hvordan han skal feire jubileet, svarte han:

– Vel, jeg skal bare ha et lite bursdagsselskap. Det blir kun meg og min venn Teddy.

Les også: Mr. Bean krasjet igjen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder