ÅRETS ARTISTER: Pål «OnklP» Tøien, Inger Lise Rypdal, Jonas Fjeld, Bjarne Brøndbo, Lene Nystrøm, Thom Hell og Silje Nergaard. Foto:Roger Neumann,VG

Høydepunktene fra årets «Hver gang vi møtes»

Den fjerde sesongen runder lørdag kveld av med duetter - og her er oversikten over det VG mener er sesongens høydepunkter.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I syv uker har Jonas Fjeld, Bjarne Brøndbo, Inger Lise Rypdal, Lene Nystrøm, Thom Hell, Silje Nergaard og Pål «OnklP» Tøien hyllet hverandre i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes».

I kveld sendes det siste programmet i årets sesong - og denne lørdagen skal artistene synge duetter.

VGs musikkjournalist Stein Østbø har anmeldt hver låt, hver uke, og har nå samlet det han mener er sesongens høydepunkter:

Bjarne Brøndbo - «Skrik»

D.D.E-vokalisten valgte en av låtene Lene Nystrøm ga ut som soloartist, «Scream», og oversatte den til en rørt Nystrøm.

«Denne klassiske tungrockballaden er breddfull av klisjeene slike ballader skal ha; sterke følelser, dynamisk eksplosjon i refrenget og en desperat egg i vokalen. Dette er formidabelt, Bjarne – vær så god, her er sekseren din!», skrev Østbø og trillet den første sekseren denne sesongen.

VG +:Bjarne Brøndbo: Fra E6 til A4-liv(krever innlogging)

Silje Nergaard - «Tordensky»

Silje Nergaard fikk mye skryt av både opphavsmann Jonas Fjeld og VGs anmelder for sin tolkning av «Tordensky».

«Silje gjør en utrolig gripende og naken versjon av en allerede flott låt, ikke minst er Ole Paus’ tekst (nok en gang) et mesterstykke. En kjærlighetsfylt nattasang for voksne som Silje foredler på beste vis – i kveld var hun i en egen klasse», mente Østbø og trillet den andre sekseren denne sesongen.

VG +:Silje Nergaard om sitt nye familiemedlem: – Han er en liten lykkepille!(krever innlogging)

Inger Lise Rypdal - «Glir forbi»

65 år gamle Rypdal hadde ingen problemer med å tre inn i et univers relativt ukjent for henne når hun laget sin egen Toten-versjon av Jaa9 & OnklPs sommerhit fra 2009.

«Hvilken sødemfylt versjon, hvilken overraskelse! Inger Lise forvandler seg til en pop-rappens dronning når hun gjør OnklP & Jaa9s største hit med en varme og fravær av likegyldighet som originalen mangler (hvilket for øvrig nettopp er det som gjør den til en umiddelbar hit!)», mente VGs anmelder og trillet sesongens tredje og siste sekser.

VG +:Inger Lise Rypdal: – Jeg hadde tenkt til å gi meg(krever innlogging)

OnklP - «Vinsjan på kaia»

Pål Tøien gjorde D.D.E-klassikeren som er sunget av så mange nordmenn til sin egen - og fikk en femmer for innsatsen, som VGs anmelder mente var genial.

«Onkelen er en bedre rapper enn sanger, noe som gjør han tydelig nervøs i starten. Men flyten kommer med onkelens egne tilleggsord til Idar Linds originaltekst, og det er ingen som kan ta fra han rause doser medsmartness. Å strippe ned låta til kun pianoakkompagnement er nemlig genialt – da blir ordene - selve historien, som i onkelens tilfelle blir ny - stående i sitt fortjente, nakne fokus», skrev Østbø og trillet en femmer på terningen.

VG +:Inger Lises nye favoritt-Onkl(krever innlogging)

Thom Hell - «En spennende dag for Josefine»

Thomas Helland valgte å gjøre en låt som er like aktuell i dag som i 1973 - og han klarte å bringe frem noen tårer hos Inger Lise Rypdal.

«Det skjer noe nær magisk når Thom Hell stykker opp tempoet i denne låta; han trekker og sliter i akkordene på en måte som gjør at tonene plutselig står klart i relieff og hundre prosent perfekt til den sterke teksten. Vakkert! », skrev VGs Stein Østbø og trillet en femmer.

VG +:Jonas Fjeld fant en musikalsk partner i Thom Hell(krever innlogging)

Du kan også mimre over det Østbø mener er det største høydepunktene gjennom de tre forrige «HGVM»-sesongene HER.

VG har også sett nærmere på sesongens samlede terningkast, og regnet ut hvilken artist som har gjort det best alt i alt. Slik ser listen ut:

Bjarne Brøndbo: 4,6

Inger Lise Rypdal: 4,5

Jonas Fjeld: 4,3

Silje Nergaard: 4,2

Lene Nystrøm: 4

Thom Hell: 3,8

Pål «OnklP» Tøien: 3,8

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder