INTERNASJONALT GJENNOMBRUDD: Marian Saastad Ottesen har blitt lagt merke til etter «Lilyhammer» og sikret seg en rolle i «Moving on» som skal vises på BBC one. Der skal hun spille mot Rob James-Collier (innfelt.). Foto: Jan Petter Lynau/BBC/NRK

INTERNASJONALT GJENNOMBRUDD: Marian Saastad Ottesen har blitt lagt merke til etter «Lilyhammer» og sikret seg en rolle i «Moving on» som skal vises på BBC one. Der skal hun spille mot Rob James-Collier (innfelt.). Foto: Jan Petter Lynau/BBC/NRK

Marian fant tonen med «Downton Abbey»-kjekkas

Kapret hovedrolle i BBC-serie

Holdt innspillingen hemmelig

Marian Saastad Ottesen (36) sikret seg hovedrollen i en episode i en populær BBC-serie og måtte forelske seg i Rob James-Collier, selveste Thomas Barrow fra «Downton Abbey».

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Jeg kan bekrefte at han er utrolig kjekk og veldig hyggelig. Det var veldig gøy, og vi fikk en god kjemi, sier Saastad Ottesen til VG.

Hun har klart å holde hemmelig at hun i høst tilbrakte 15 dager i Liverpool for å spille inn en episode av den populære BBC-serien «Moving on». Det var en rolle hun sikret seg etter å ha blitt lagt merke til i «Lilyhammer» og gjennom sin agent, danske Lene Seested.

Ottesen var selv en stor fan av det britiske kostymedramaet, lenge før hun visste om rollen - og hvem motspilleren hennes skulle være.

- Første sesong ble vist akkurat da jeg hadde fått barn, så hver søndag sendte jeg Jøgge (kjæresten Nils Jørgen Kaalstad, journ.anm) ut på trilletur så jeg skulle få sett «Downton Abbey». Jeg hadde et veldig sterkt forhold til til karakteren hans i serien, humrer Ottesen.

- Starstruck

Hun legger ikke skjul på at første møte med Rob James-Collier gjorde henne «starstruck».

- Jeg sa rett ut at jeg var kjempefan av «Downton Abbey». Og så ga jeg ham første sesong av «Lilyhammer» så han skulle se, ha ha.

- Jøgge ble ikke sjalu?

- Neida, han hadde hendene fulle og var «supernanny» under innspillingen. Han og sønnen vår på ett år kom på besøk på settet hver dag.

SUKSESS: Marian Saastad Ottesen sammen med kollegene fra Lilyhammer, Trond Fausa Aurvåg og Steinar Sagen. Foto: Mattis Sandblad

Ottesen spiller en tobarnsmor med norsk bakgrunn og et trøblete forhold til sin egen far, spilt av Bjarne Henriksen fra «Forbrytelsen». Så kommer altså Rob James-Collier inn i bildet.

- Han er lærervikar for barna hennes, og hun innleder et forhold til ham. Kort fortalt hjelper det karakteren min til å få et bedre forhold til sin egen far, forteller skuespilleren.

Ottesen hadde et par svært hektiske uker i Liverpool hvor serien ble spilt. Fra seks om morgenen til ni om kvelden var småbarnsmoren på settet.

- Det var jobb og amming, ikke noe annet rett og slett!

Ottesen jobber til daglig ved Nationaltheatret, men fra januar har hun permisjon for å spille inn andre sesong av «Lilyhammer».

Hektisk hverdag

Akkurat mens «Moving on» ble spilt inn, sendte BBC første sesong av «Lilyhammer».

- Det var helt sprøtt å komme på settet dagen etter, så hadde alle sett «Lilyhammer» på TV dagen før.

Som mor til en ettåring har Saastad Ottesen mer enn nok å fylle døgnet med, og hun forsikrer VG om at også kjæresten Nils Jørgen Kaalstad får tid til å ta vare på sin skuespillerkarriere.

- Han var i Praha i hele høst for å spille inn film. Da var jeg «nanny». Så det har gått bra til nå, det blir litt annenhver gang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder