«24» anklaget for muslimhets

(VG Nett) Fox TV vil nå begynne å sende gratisreklame som setter muslimer i godt lys, etter klager på at serien «24» bare viser muslimer som terrorister.

Morten Øverbye
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- MUSLIM-HETS: Kiefer Sutherland fortsetter å jage muslimske terrorister i fjerde sesong av TV-serien «24». Nå får islamsk råd gratis reklametid av Fox for å bøte på skadene. Foto: Reuters

Denne gang er handlingen lagt rundt en muslimsk familie i øvre middelklasse, som opererer som en sovende terrorcelle. Den muslimske moren forgifter sin sønns ikke-muslimske kjæreste fordi hun frykter at jenta kan ødelegge terrorplanen deres.

Etter klager fra det amerikanske Islamsk råd, sier en talsmann for Fox at kanalen vil gi gratis reklametid til reklamefilmer fra Rådet for amerikansk-islamske forhold.

- Det vi håper å gjøre med dette, er å bøte på skadene stereotypene skaper fordi de kan få alvorlige konsekvenser for amerikanske muslimer og deres liv, sier rådets talskvinne Rabiah Ahmed.

Cornell-universitetet gjennomførte i fjor en undersøkelse som viste at TV påvirket seernes oppfatning av muslimer.

- Det er ikke mange positive eller engang nøytrale portretter av muslimer på TV. Muslimer og arabere portretteres alltid som stereotyper, sier Ahmed.

- Når snittet av amerikanere ikke har noen personlige forbindelser med muslimer, baserer de sin oppfatning av islam og muslimer på det de ser på TV. Vi gjorde Fox oppmerksom på det, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder