GIR SEG: Programleder Henriette Bruusgaard er på jakt etter nye arbeidsoppgaver etter fire sesonger med «Alt for Norge» på TVNorge. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/ NTB SCANPIX
GIR SEG: Programleder Henriette Bruusgaard er på jakt etter nye arbeidsoppgaver etter fire sesonger med «Alt for Norge» på TVNorge. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/ NTB SCANPIX

Henriette Bruusgaard slutter i «Alt for Norge»

TV

Henriette Bruusgaard (31) takker for seg etter syv år i TVNorge - uten å vite hva hun går til.

Publisert:

Den populære programlederen velger ikke å fornye kontrakten med TVNorge etter nyttår. Dermed blir høstens sesong av «Alt for Norge», som allerede er ferdig innspilt, den siste for 31-åringen.

Blandede følelser

- Jeg har rett og slett lyst til å gjøre noe annet og utvikle meg videre, både foran og bak kamera, forteller Bruusgaard til VG.

Nå skal hun bli frilanser.

- I ny og né er det viktig med nye begynnelser og nye utfordringer. Etter å ha vært tilknyttet TVNorge i syv år, føles valget riktig, forklarer Bruusgaard, som innrømmer at det likevel er med blandede følelser hun slutter som programleder for TVNorges flaggskip etter fire sesonger.

- Selvsagt er det litt skummelt, samtidig som det er kjempevemodig. «Alt for Norge» har jo vært en slags baby for meg som jeg har vært med på å forme og oppdra. Jeg kommer til å savne TVNorge ekstremt mye. Jobben har betydd svært mye for meg personlig, og jeg har fått gode venner både i redaksjonen og i USA. I tillegg har jeg fått oppleve ting jeg ellers bare kunne drømt om.


Bruusgaard mener hun har lært mye, men at det nå er riktig å bytte fokus.

- Det har vært en prosess. Når ting føles riktig, så tror jeg det er riktig. Derfor må jeg nesten bare følge magefølelsen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre etter jul, men jeg har mange baller i luften, opplyser Bruusgaard uten å ville røpe hvilke.

Hun forklarer at hun skal studere mer og utvikle seg på innholdssiden av TV-produksjon. Det er slett ikke sikkert hun blir å se på skjermen til neste år.

- Jeg skal jobbe med noe jeg synes er morsomt, enten det er foran eller bak kamera. Tiden får vise. Når det er sagt, så blir det ikke lett å finne noe som er mer morsomt enn «Alt for Norge».

- «Alt for Norge»-abstinenser

TVNorge-kjendisen utelukker ikke at hun kan komme til å angre, selv om hun føler seg trygg på beslutningen akkurat nå.

- Kanskje jeg får «Alt for Norge»-abstinenser og kommer løpende tilbake og trygler foran døren om å komme inn igjen, ler hun.

Bruusgaard har også skuespillererfaring, og hun høstet pris for innsatsen i grøsserfilmen «Rovdyr» i 2008. Men det er ikke skuespillerkarrieren hun tenker på fremover.

- Å spille skrekkfilm var en sær opplevelse, men jeg tror faktisk ikke det blir mer film. Jeg har et annet fokus nå.

Troner på toppen

- Hva er karrierehøydepunktet ditt så langt?

- Jeg tror jeg må si «Alt for Norge». Det troner nok på toppen. Programlederjobben i Oslo-TV er en god nummer to, mener Bruusgaard.

- Hvordan blir det å se høstens sesong på TV-skjermen og vite at det nå er over?

- Det blir mest gøy, fordi den er veldig fin, og deltagerne er veldig bra. Men når det gjelder de kommende sesongene, kan det hende jeg dropper å se på dem. Jeg hadde nok bare sittet og hengt meg opp i småting, som at den nye programlederen har valgt feil lusekofte og har feil måte å si lutefisk på, svarer Henriette og ler.

- Hvem synes du bør overta jobben din?

- Jeg har noen tanker om det, men de ønsker jeg ikke å dele her, sier en hemmelighetsfull Bruusgaard.

TVNorge: - Trist

- Det er trist å miste vår egen Synnøve Solbakken, men vi har full forståelse for at hun ser etter nye utfordringer etter over fem år i stallen vår, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge.

- Hun har briljert i flere helt forskjellige programkonsepter. Henriette har med sin åpenbare begeistring og varme utstråling tilført noe helt spesielt til «Alt for Norge», både foran og bak kamera, og har vært uvurderlig for produksjonen. Vi ønsker henne lykke til med alle fremtidige prosjekter.

Fjerde sesong av «Alt for Norge» har premiere søndag 1. september.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om