Skal vi danse-Linnea: Jeg fikk en knekk

Tidligere vinner: Deilig å ikke være nervøs når vignetten starter!

NYDALEN (VG) Allerede før første innspilling av «Skal vi danse» fikk blogger og forfatter Linnéa Myhre en vekker om sine egne danseferdigheter.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Onsdag kveld møtte flere av årets deltagere og tidligere «Skal vi danse»-deltagerne opp for å få med seg innspillingen av jubileumsshowet i forbindelse med den 10. sesongen av det populære programmet.

Linnéa Myhre er en av de 12 som skal ut på parketten i år. Hun er veldig spent på sin egen reaksjon når hun først står der.

– Jeg har aldri vært ute på den store scenen før, så derfor er jeg litt redd for å få sjokk. Men til tross for det gleder jeg meg veldig til å komme i gang, sier hun til VG.

Fikk en knekk

GRUGLEDER SEG:Linnéa Myhre er spent før hun skal ut på dansegulvet under innspillingen av lørdagens jubileumsprogram av "Skal vi danse". Foto:Thomas Reisæter /TV2,

Deltagerne har ligget i hardtrening de siste ukene, og Myhre forteller at hun ble overrasket da hun fikk se seg selv danse for første gang.

– Nylig fikk jeg en knekk da vi faktisk filmet oss danse og jeg så at jeg så ut som en idiot. Jeg hadde faktisk trodd at jeg så flinkere ut for dansepartneren min er så flink at det ser lett ut. Men jeg satser på at det blir bedre når vi kommer på TV.

Selv om danseprogrammet har gått i flere år har ikke bloggeren sett noe på det. Grunnen: Irriterende musikk.

– Det har jeg faktisk aldri sett på, bortsett fra i sommer da jeg måtte gjøre det for å gjøre research – og da så jeg kun på teknikk og hvordan de opptrådte.

- Deilig å ikke være nervøs

Carsten Skjelbreid var med på danseprogrammet i 2009 og har gledet seg til denne kvelden.

- Det er utrolig deilig å ikke være nervøs når vignetten starter! Å ikke måtte ha nervene i høyspenn fordi det er mange tanker som suser rundt i hodet rett før man skal ut å danse for så mange seere.

- Hva har du savnet ved å være deltager?

- Det er faktisk ikke så mye, sier han og ler før han fortsetter:

- Hvis det er noe så må det være festene etter showene. Det var så deilig å få slappe av og enten feire at man hadde gått videre eller trøste de som måtte forlate oss.

Fikk øynene opp for trening

TOK MED DATTEREN: Elisabeth Andreassen, (t.h.) sammen med datteren Nora (17) og Guri Schanke. Foto:Frode Hansen,VG

Elisabeth Andreassen tok onsdag kveld turen til Nydalen for å få med seg jubileumsprogrammet.

– I kveld skal jeg kose meg og se på andre skal jobbe! En av tingene jeg har tatt med meg videre fra tiden min på «Skal vi danse» er hvor deilig det er å trene og holde seg i form, sier hun til VG og får støtte av sin gode venninne Guri Schanke.

– Ja, det er virkelig sant! Selv om jeg ikke får danset så mye at jeg klarer å holde danseformen i sjakk, sier Schanke og forteller at hun gleder seg til å gjenoppleve gamle minner under innspillingen.

- Tiden står stille her

I 2011 var det artist Atle Pettersen som gikk av med seieren i finalen.

- Det er veldig gøy å være her for det er nesten som å gå litt tilbake i tid. Tiden står stille i disse kulissene: de samme folkene og den samme atmosfæren.

Pettersen kom sammen med dansepartneren Marianne Sandaker.

- Hvis vi skulle gått ut på scenen og danset i kveld hadde vi nok ikke vunnet, men jeg tror vi skulle få til en OK dans, sier han og får bekreftelse fra Sandaker.

Nye dommere

Tidligere dansevinner Katrine Moholt (40) gjør reprise som programleder etter ett års svangerskapspermisjon, mens Didrik Solli-Tangen (27) debuterer som medprogramleder for «Skal vi danse» i den nye sesongen – den 10. i rekken.

De to har imidlertid prøvd seg som programlederduo før, i ett program av «Allsang på grensen» i 2012.

Tidligere i dag kunne VG avsløre hvem de nye dommerne i år er – nemlig Gyda Bloch Thorsen og Toni Ferraz, i tillegg til Trine Dehli Cleve som har vært med i dommerpanelet i flere år.

Her er samtlige av årets «Skal vi danse»-deltagere:

Per Heimly (fotograf), Line Verndal (skuespiller og programleder), Fam Irvoll (motedesigner), Agnete Kristin Johnsen (artist), Linnéa Myhre (blogger og forfatter), Kine Hellebust (artist, skuespiller, og forfatter), Idar Vollvik (mobilgründer), Kash King (programleder og skuespiller), Andre Villa (motocrosskjører), Roar Strand (tidligere fotballspiller for Rosenborg), Zahid Ali (komiker og skuespiller) og Caroline Berg Eriksen (blogger).

Programmet sendes på TV 2 førstkommende lørdag klokken 20.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder