GODT BESØKT: Espen Eckbo og Asbjørn Brekke hadde besøk av Tone Damli og Arne Scheie i den første episoden. Foto: Eirik Urke, TVNorge.

Eckbo strålende fornøyd med knallstarten

484.000 så «Asbjørn Brekke-show» ** TV-ekspert: - Fantastiske tall ** Treg start for Simen Sund

(VG Nett) Espen Eckbos nye program «Asbjørn Brekke-show» leverte høstens beste premiere for TVNorge.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I gjennomsnitt så 484.000 seere Espen Eckbos nye talkshow «Asbjørn Brekke-show» mandag.

Ifølge TVNorge er det kanalens beste premiere hittil denne høsten.

Hva synes du om programmet?Si din mening her !

- Det går ikke an å være noe annet enn strålende fornøyd. Jeg prøver alltid å forberede meg på det verste, så jeg hadde ingen forventninger i nærheten av dette, sier Eckbo til VG Nett.

Tallene betyr at 31 prosent av alle over tolv år som så på TV i Norge, så på humorprogrammet.

I tillegg til de sterke tallene har også over tusen VG-lesere gitt sine kommentarer om programmet - med en overvekt av positive tilbakemeldinger.

- Tuller du? Det er jo helt rått. Det er kjempegøy at folk blir engasjerte. Det man frykter aller mest er likegyldighet, sier Eckbo.

- Fantastisk

TV-sjef Morten Wiberg i Carat er over seg av begeistring.

- Det er fantastiske tall, jeg kan ikke si noe annet når man klarer å løfte seertallene med 100.000 fra «71 grader Nord». Det er kjempetall kl 22 på kvelden, sier han.

- Hvis TV-eksperten sier det er fantastiske tall, får jeg slutte meg til det han sier. Jeg har ikke lyst til å overprøve TV-eksperten, kommenterer Eckbo.

Wiberg ser heller ingen grunn til at tallene skal synke med det første.

- Programmet fikk gode kritikker, blant annet i VG, og det er en god grunn til at folk vil se neste program, hvis ikke konkurransen endrer seg, sier han.

- Jeg ser også på seerprofilen at størsteparten av seerne er mellom 20 og 50, og det er der TVNorge skal være. Vi får kalle det en meget vellykket premiere, sier Wiberg.

Eckbo er usikker på hvordan seertallene vil ligge i ukene fremover.

- Jeg tar for gitt at tallene kommer til å synke litt de neste ukene, det gjør det alltid etter en premiere. Så får vi bare håpe at de stabiliserer seg på et nivå som fortsatt er hyggelig for TVNorge.

- Første episode spant mye rundt at Asbjørn ikke kjente så godt til de han intervjuet. Hvordan har dere tenkt til å ta det videre i de neste episodene?

- Det vil nok variere hvor mye Asbjørn kjenner til gjestene som kommer. For eksempel har han nok større forutsetninger for å snakke med Ingerid Espelid Hovig enn Hank von Helvete. Jeg er også spent på hvordan fortsettelsen blir, jeg tar ingenting for gitt, sier Eckbo, som røper at nettopp Hank von Helvete og Jan Fredrik Karlsen er gjester neste mandag.

Svak Sund-premiere

Den andre premieren mandag, talkshowet til Simen Sund på TV 2 Zebra, hadde 26.000 seere.

- Det er ikke noe å hoppe i taket for, sier TV-eksperten.

- Med så lave tall er det ikke sikkert programmet varer så lenge, men vi får gi ham en sjanse. Vi får gi ham noen uker til, for programmet skal innarbeides, men dette holder ikke i lengden, utdyper han.

TV 2 er imidlertid fornøyd med Simen Sunds fraspark.

- Simen Sund er så fersk på TV som det er mulig å være. Vi synes han klarte seg kjempefint i går og håper og tror at seerne vil oppdage ham etter hvert. Han har programmer tre dager i uken og har ny sending i kveld og på torsdag, sier pressekontakt i TV 2, Bjarne Laastad.

- For øvrig var det svært hyggelig at «Jakten på kjærligheten» satte sesongrekord med 500.000 seere i går og en andel 32,7 prosent, legger han til.

Det 476.000 som benket seg foran «Jakten»-premieren for en uke siden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder