INGEN KNALLSTART: «Frogner» på TV3 rundet ikke engang 100.000 seere. F.v.: Cecilie, Linn-Frederikke og Silje. Foto: TV3
INGEN KNALLSTART: «Frogner» på TV3 rundet ikke engang 100.000 seere. F.v.: Cecilie, Linn-Frederikke og Silje. Foto: TV3

TV3 tapte premieremandagen

- mens TV 2 og TVNorge fikk «delt førsteplass»

TV

(VG Nett) Kun 98.000 TV-seere i snitt lot seg lokke til «Frogner»-premieren på TV3. «Dagens mann» på samme kanal gjorde det ikke stort bedre.

Publisert: Oppdatert: 30.08.11 13:00

Den nye dokusåpen «Frogner», om tre vestkantjenter og deres livsstil, hevdet seg ikke mandag.

Selv om serien på forhånd fikk massiv omtale i sosiale medier, ikke minst etter at VGs anmelder ga den totalslakt og terningkast 1 , klarte ikke premieren å runde 100.000 seere. Bare 98.000 TV-seere lot seg friste, får VG Nett opplyst av TNS Gallup.

I skrivende stund har også de av VG Netts lesere som har gitt «Frogner» sin dom, lagt seg på terningkast 1 i snitt - SE PROTOKOLLEN HER .

TV3s andre premiere mandag, gameshowet «Dagens Mann» med Hasse Hope som programleder», kan heller ikke skilte med noen stor seerskare. Kun 114.000 i snitt benket seg foran det nye TV3-konseptet.

TV3: - Fin start

TV3 mister imidlertid ikke motet på grunn av de dystre TV-tallene.

- Vi synes dette er en fin start på premiereuka vår. Vi har bevisst valgt å legge to litt smalere konsepter på mandager, siden konkurrentene våre retter seg mot et bredere publikum med «71 grader Nord» og etter hvert «Jakten på kjærligheten», sier Glenn Ø. Støldal, presse- og informasjonsansvarlig i TV3, til VG Nett.

- «Frogner» traff kjernemålgruppen godt og var dessuten mye omtalt på nettsider og i sosiale medier i går. Det er tydelig at folk gjerne vil ha en mening om serien, legger han til.

Les også: «Frogner»-Linn Frederikke ler av slakten

Begge TV3-programmene traff best hos personer mellom 20 og 30 år. Mellom klokken 20.00 og 22.00 i går var TV3 den største kommersielle kanalen i denne målgruppen med en markedsandel på 27,4 prosent, opplyser kanalen.

Optimistiske

- All den tid vi synes mandagen gikk greit, og at vi har mange spennende produksjoner som starter denne uken og neste uke, er vi meget entusiastiske og har fortsatt stor tro på høsten vår.
Vi registrerer seertallene til «Big Brother» på TV 2, og følger spent med når konseptet nå skal over på TV 2 Bliss, sier Støldal.

Fornøyd med Bliss

399.000 fikk med seg «Big Brother»-premieren på TV 2 mandag. 134.000 seere fulgte samme sending på TV 2 Bliss. Den siste delen av «Big Brother»-sendingen, som bare ble vist på Bliss, hadde 284.000 seere.

- Tallene på Bliss er veldig, veldig gode! Vi er mest glad for de sterke tallene på Bliss. Det betyr at mange har funnet fram til kanalen, sier pressekontakt i TV 2, Alex Iversen, til VG Nett.

Det er Bliss som skal sende resten av serien.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Les også: Her er årets «Big Brother»-deltagere

Les også: Amir (30) klar for «Big Brother»

Artikkelen fortsetter under bildet.

Akkurat samme seertall som «Big Brother» - 399.000 - fikk TVNorges høydramatiske premiere på «71 grader Nord», hvor en deltager ble skadet i strikkhopp.

Les og se VGTV: - Føltes som om ansiktet revnet

Lover flere beinharde konkurranser

- Det er klart vi var ekstra spente på tallene denne gangen med tidenes tøffeste tv-konkurranse. Når vi da øker tallene fra i fjor, får vi enda en bekreftelse på medvinden vi opplever om dagen, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen.

- Responsen i sosiale medier har vært formidabel, og både premieretallene og tilbakemeldingene lover godt for fortsettelsen. I år har vi gått tilbake til seriens originale form, og vi lover flere spektakulære øvelser, flere beinharde konkurranser og et enda tøffere persongalleri, sier Bergestuen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om