FLERE SESONGER: NRK-serien med Jon Øigarden og Lena Kristin Ellingsen i to av hovedrollene skal følges opp med en ny sesong. Ellingsen synes det er synd rollefiguren har forlatt serien. Foto: Espen Braata

Lena Kristin løy om «Mammon»-dødsfall

I femte episode av den norske TV-serien «Mammon» dør rollefiguren til Lena Kristin Ellingsen. Dødsfallet har 33-åringen løyet om helt siden innspillingen.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det snurper seg til NRKs storsatsning, og i kveldens episode så vi Ellingsen i rollen som etterforsker forlate serien.

Rollefiguren blir drept fordi hun er i ferd med å nærme seg et gjennombrudd i jakten på hjernen bak de mystiske selvmordene. At rollefiguren dør før sesongen er over, har ført til at Ellingsen ved flere anledninger har måtte lyve.

- Det er trist at jeg er ute, men jeg er ikke bitter. Helt siden det ble kjent at det skulle lages en ny sesong har jeg løyet og sagt til både familie og venner at jeg gleder meg til nok en innspilling, sier hun.

LES OGSÅ: Jon Øigardens magiske hode (krever innlogging).

Ekstremt irriterende

Ellingsen har stor forståelse for at manusforfatterne har skrevet henne ut av serien, men det betyr ikke at hun ikke skulle ønske hun var med videre.

- Det er selvfølgelig ekstremt irriterende for meg, men jeg skjønner at det er kult for serien at rollefiguren min forsvinner. Likevel tror jeg det er en del som kommer til å rive seg i håret, for hun er jo en av dem man heier på i «Mammon»-universet - jeg håper folk bryter ut i et kraftig nei og begynner å gråte, sier hun og gapskratter.

OPPTUR: Lena Kristin Ellingsen sier hun har fått en skikkelig opptur av være med på «Mammon». Foto: Javad M. Parsa

Tåler kritikk

Samtidig som TV-kritikere trillet femmerne for NRKs nye storsatsning, fikk serien massiv kritikk på Twitter. Både for dårlig lyd, kunstige dialoger og urealistisk handling.

Selv om Ellingsen er stolt av serien og mener NRK har laget noe unikt innenfor Thriller-sjangeren, innrømmer hun at hun er blitt stresset av den negative omtalen.

- Kritikken kom over meg som en tsunami - det var voldsomt det som ble sagt i sosiale medier. Så det er klart jeg har latt meg opprøre. Når episode seks er sendt, vil det uansett roe seg, sier hun, og påpeker at hun klarer å skille mellom en seriøs anmelder og det folk lirer av seg på Twitter.

- Jeg tror ikke folk hadde engasjert seg om serien hadde vært en middelmådig.

LES OGSÅ: Mammon-Alexander: Fant bestevennen død på fest (krever innlogging).

Skuespilleren påpeker at publikums ulike meninger er bra for all kunst og kultur.

- Folk har forskjellige meninger, og som skuespiller vil du aldri kunne tilfredsstille alle hundre prosent. At noen hater og noen elsker, må man bare akseptere, sier hun.

Ny krim til våren

Selv om Ellingsen ikke er aktuell for sesong to av «Mammon», er hun travelt opptatt. I april har hun premiere på «Musikklab vol. 1: En får væra som en er - En Ole Ivars musikal» - en teaterforestilling hun gjør med blant annet Christian Skolmen og Henriette Steenstrup på Torshovteatret.

Hun skal også ha premiere på spillefilmen til Nils Gaup, «Glassdukkene», hvor hun spiller politietterforsker sammen med Stig Henrik Hoff.

- Jeg stortrives med krim. Det er et kult univers å være i. Jeg har jo også alltid drømt om å være en macho politikvinne. Vibeke i «Mammon» er litt frynsete, men karakteren min i filmen er ganske tøff, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder