Jegertvillingene: - Vi respekterer at folk har andre meninger

Kristine og Johanne Thybo Hansen (23) har fått både negative og positive tilbakemeldinger etter mandagens TV-premiere. Nå har jentene reist til fjells.

 • Line Blokhus

Artikkelen er over fem år gammel

Dyrevernsorganisasjonen NOAH var blant dem som reagerte kraftig på innholdet i programmet «Jegertvillingene», som hadde premiere på TVNorge mandag kveld.

På sin private Facebook-side skriver Kristine Thybo Hansen at hun og søsteren setter pris på støtten de har fått og at de ikke tar seg nær av hetsen og personangrepene som har kommet på internett i etterkant av programmets første episode.

«Respekterer selvfølgelig att folk har andre meininge ang. jakt, å att jakt ikke e førr alle. Å tåler godt konstruktiv kritikk..», skriver hun.

– Jentene respekterer at andre har ulike synspunkt enn dem, men de velger å la være å kommentere temaet. De føler ikke at de har gjort noe de behøver å forsvare, sier Vidar Nordli-Mathisen, som er produsent for TV-serien.

Jentene vet at de som kjenner de vet hvor mye dyr og natur betyr for dem. De har ikke tenkt til å forsvare eller unnskylde jakten de gjør i hverken USA eller i Norge, og understreker at de ikke gjør noe som er ulovlig.

«… Så må dokker bare få kalle oss førr ka dokker vil, vi vet ka vi e å ka vi står førr, å vi sætt utrolig stor pris på det livet vi lever…», skriver Kristine Thybo Hansen på sin Facebook-side.

Får også positiv respons

Begge jentene takker for hyggelige kommentarer på sine private Facebook-sider.

– De har fått enormt med positive tilbakemeldinger. Det har også produksjonsselskapet. Men det vil alltid være noen som ikke liker jakt, og de vil nok uansett ikke like dette programmet, sier Nordli-Mathisen.

Nå har jegertvillingene tatt med seg venner på kombinert røyefiske, reve- og fjellrypejakt for en langhelg på fjellet, med lavvo, bål og firbente.

– Det stemmer at jentene har reist til fjells. De ønsker i utgangspunktet ikke oppmerksomhet og ønsker ikke å bli intervjuet. De laget ikke dette programmet for å bli kjent, men fordi de så det som en mulighet til å få noen opplevelser de ellers aldri ville fått, sier Nordli-Mathisen.

TVNorge i forsvar

På Facebook og Twitter raser debatten og flere oppfordrer til å boikotte programserien og sende klager til TVNorge.

TVNorges Facebook-side har kommunikasjonsdirektør Espen Skoland sendt et åpent brev til NOAH, hvor han forsvarer programmet.

NOAH-lederen Siri Martinsen sier til VG at NOAH oppfordrer folk til å si sin mening om temaet og påpeker at kritikken fra deres side er rettet mot TVNorge og ikke de to jegerjentene.

Nordli-Mathisen sier at det er noen tøffe scener i den første episoden og at seerne vil bli presentert for andre sider av jentene allerede i episode nummer to.

Les også

Mer om

 1. Medier
 2. Dyr
 3. Jakt
 4. Reality-TV
 5. TVNorge

Flere artikler

 1. Sandra Borch om jegertvillingene: De er tøffe

 2. Vurderer ny sesong med «Jegertvillingene»

 3. Jenny Jensen om jegertvillingenes banning: – Vi kaller det hjelpeverb

 4. Sterk start for nye «Farmen kjendis»

 5. «Farmen kjendis» på lufta 1. januar

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder