Gelius blir nyhetsanker

Dagsrevyens Jon Gelius var best i test da nyhetsavdelingens sjef Annette Groth plukket ut etterfølgeren til Ingolf Håkon Teigene som nyhetsanker i Dagsrevyen.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Tidligere Frokost-TV-vert Erik Wold og Ole Eivind Henden var de to andre som måtte gi tapt for Gelius.

- Hvorfor ble Jon Gelius valgt?

- Slike vurderinger gjør vi hele tiden, men jeg vil ikke svare konkret på spørsmålet ditt, sier en lett stresset Annette Groth.

Da VG i går kveld kontaktet Jon Gelius rett etter Dagsrevyen, hvor han har jobbet som nyhetsanker i noen uker allerede, ønsket han ikke å kommentere saken.

Gelius er vel nå som en av NRKs veteraner å regne etter å ha tråkket sine sko på Marienlyst i godt over et tiår.

Ny audition

Da han i 1998 til manges overraskelse tiltrådte som konsulent og partner i informasjonsbyrået Dinamo PR, hadde han vært tilknyttet statskanalen i til sammen syv år. Men i august 1999 var sørlendingen igjen tilbake som «all round»-reporter i NRK. Ved siden av å være nyhetsreporter har Gelius også vært programleder for populære program som «Sommeråpent» og NRKs folkemøter under valget 2001.

Akkurat i disse dager foretar Dagsrevyens sjef en ny audition.

Det dreier seg om å plukke ut hvilke programledere som skal lede nyhetsbolken i høstens storsatsing på Frokost-TV, som NRK igjen starter med.

Attraktiv jobb

Her er kandidatene som nå prøves ut:

Sølve Stang, Hanna Førland, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, Hilde Skagerud, Ole Eivind Henden, Åse Marit Befring, Håvard Heggen, Espen Aas, Vigdis Hvaal, Kristi Marie Skrede, Cecilie Roang Bostad.

Til sammen søkte 30 personer de tre jobbene som nyhetsankere for morgennyhetene i NRK. 11 kom gjennom det første nåløyet og ble plukket ut til Annette Groths nye audition.

- En slik jobb som nyhetsanker er attraktiv fordi det er en profilert arbeidsoppgave med mye ansvar. Samtidig er jobben for folk som vil stå opp tidlig - i 3-4-tiden - og pine seg selv litt, sier Sølve Stang.

I løpet av kort tid vil dagsrevysjef Annette Groth plukke ut de tre vinnerne. Sølve Stang og Hanna Førland skal ha blitt bedt av Groth om å søke.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder