- Vampyrer er sexy

Blodig serie inntar Norge

Bulgarske Nina Dobrev (20) er vampyrfansens nye yndling.

  • Marcus Husby

Artikkelen er over ti år gammel

STJERNESKUDD: I den nye vampyrserien «Vampire Diaries» dras Nina Dobrev, som spiller Elena Gilbert, mellom brødrene Stefan og Damon. Foto: AP

Det unge stjerneskuddet har nemlig hovedrollen i TV-serien «Vampire Diaries» som har gjort stor suksess i USA siden den hadde premiere i sommer.

Dobrev, som spiller highschool-jenta Elena Gilbert i serien, tror vampyrfeberen er kommet for å bli, og er ikke i tvil om hvorfor de blodsugende skapningene stadig får nye tilhengere verden over igjennom TV-serier som «True Blood» og «Twilight»-filmene.

- Jeg tror vampyrer fascinerer folk fordi de er like - men likevel veldig forskjellige fra oss mennesker. Nå tror jeg ikke på at de finnes i virkeligheten, men de er uansett sexy. Blander du det med forbudt kjærlighet og dramatikk, så blir det veldig spennende, sier Dobrev på telefon fra London til VG.

En annen populær vampyr-serie, «True Blood» kan vinne Golden Globe. Les om nominasjonene her!

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden!

- Passer for yngre

Som fersk vampyrstjerne har hun fått flere råd fra skuespillerne i «True Blood», som hun møtte under årets tegneseriemesse Comi-Con i San Diego. Men den unge TV-stjernen avviser at «Vampire Diaries» har noen flere likhetstrekk med den populære HBO-serien enn akkurat blodige vampyrer.

- «True Blood» har en høy aldersgrense, og inneholder derfor scener som er uegnet for yngre fans. Vår serie er også sexy, men passer også for 14-åringer som vil se serien sammen med sine foreldre, sier hun.

- Blir norsk hit

Hun er heller ikke i tvil om at serien kommer til å gjøre det skarpt i Norge.

- Har dere «Twilight» og «True Blood» der borte? Dere har det? Ja, da er det ikke noe tvil. Det kommer til å bli en hit i Norge også. Vampyrer er populært uansett hvor du plasserer dem i verden, smiler den unge TV-stjernen som innrømmer at livet hennes er blitt snudd på hodet etter vampyr-suksessen.

- Jeg hadde min første «airport-experience» her forleden. Det sto både paparazzifotografer og fans på flyplassen da jeg ankom, men det er bare hyggelig. Serien har jo gjort det så bra i USA, og hypen har vært enestående, så vi får håpe suksessen fortsetter.

Bli tilhenger av Rampelys på Facebook!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder