Agnete vant «Skal vi danse»:  – Helt sykt

Agnete Johnsen (20) og Egor Filipenko (26) imponerte både dommerne og TV-seerne og stakk av med seieren. Dermed er Johnsen tidenes yngste «Skal vi danse»-vinner.

  • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over fem år gammel

Lørdag kveld knivet Roar Strand (44), Agnete Johnsen (20) og Linnéa Myhre (24) om seieren i den tiende sesongen av «Skal vi danse». For første gang var det tre par i finalen - og det var Linnéa Myhre som først måtte forlate den storslåtte finalen.

– Det er bare helt sykt. Jeg vil bare takke alle som har stemt på oss, og takke Egor for en super opplevelse, sa 20-åringen etter seieren var et faktum.

VGs danseekspert Christer Tornell vurderte finaledansene. Les hans dom her!

Vinnerparet slo Roar Strand (44) og Nadya Khamitskaya på mållinjen, og gikk dermed helt til topps.

– Jeg er så glad og så stolt. Dere skulle bare sett alle de følelsene jeg har inni meg nå, sier Johnsen til VG.

– Du finner ikke så mange ord akkurat nå, skyter Filipenko inn.

– Girlpower

Før TV-seernes stemmer var talt opp, ledet Roar Strand (44) og Nadya Khamitskaya (32) med 86 poeng, mens Johnsen og Filipenko fulgte hakk i hæl med 84 poeng. Linneá Myhre og dansepartner Alexander Svanberg fikk 82 poeng av dommerne.

TIL TOPPS: Agnete Johnsen og Egor Filipenko slo Roar Strand og Nadya Khamitskaya på målstreken og vant den tiende sesongen av «Skal vi danse». Foto:Mattis Sandblad,VG

Med kveldens seier er Johnsen den yngste «Skal vi danse»-vinneren gjennom tidene. Atle Pettersen var 22 år da han vant dansekonkurransen i 2011. Ikke bare er Agnete Johnsen tidenes yngste vinner, men hun trosset også statistikken. Hittil har kun tre av ni vinnere vært kvinner.

– Jeg synes det er veldig kult at jeg i en alder av 20 år klarer å vinne «Skal vi danse». Det er girlpower, ler 20-åringen.

VGs danseekspert er ikke overrasket over at det var Johnsen som gikk til topps i lørdagens finale.

– Dette er damen jeg satset alle mine dansevibrasjoner på, helt fra starten. Hun er ikke bare en juvel. Hun er en diamant av de sjeldne, mener Tornell og legger til:

– Agnete begynte som en litt brebeint kalv i sine første «Skal vi danse»-uker og hadde litt vanskelig for å samle alle deler av kroppen over bena. Men denne damen har tatt til seg all danseinformasjon som er blitt gitt, samlet kroppen sin og blitt en magnet av et dansetalent på parketten.

– Gikk ut med stil

Til tross for at Roar Strand og Nadya Khamitskaya ledet etter dommernes poeng var talt opp, holdt det ikke helt inn for den tidligere fotballspilleren. Danseparet, som ikke har hatt én eneste fridag på nesten hundre dager, la ikke skjul på at det kjentes på kroppen.

GOD NUMMER TO: Roar Strand og Nadya Khamitskaya imponerte dommerne, men måtte til slutt se seg slått av Agnete Johnsen og Egor Filipenko. Her er Strand og Khamitskaya under deres showdans. Foto:TV 2,

– Jeg er litt utladet. Det har vært en lang dag, med mye spenning, sier Strand til VG.

For Linnéa Myhre, som har satset alt på dansekarrieren, endte «Skal vi danse»-eventyret med tredjeplass.

– Det går helt fint. Jeg har forberedt meg hver lørdag på å gå ut. I dag trengte jeg ikke å gå ut heller, så tredjeplass er jeg strålende fornøyd med, sier Myhre til VG.

24-åringen legger ikke skjul på at det har vært en merkelig opplevelse å være med på «Skal vi danse».

– Det har vært veldig rart å være med. Jeg føler at alle andre her er så mye bedre enn meg, og at jeg på en måte. har vært den siste i gymmen som ingen vil ha på laget. I dag gjorde jeg det beste jeg kunne og gikk ut med stil, forteller Myhre.Les også

Mer om

  1. Skal vi danse
  2. Agnete Johnsen
  3. Reality-TV

Flere artikler

  1. Mener seiersdansen i «Skal vi danse» var plagiat

  2. Her er Christer Tornells dansedom

  3. Her er Christer Tornells «Skal vi danse»-dom: Villa ute av dansen:  – Jeg gjorde en feil

  4. Her er Christer Tornells «Skal vi danse»-dom: - Det var vakkert!

  5. Linnea Myhre gråt i pausen fordi hun ikke ville hjem: Fam Irvoll ute av «Skal vi danse»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder