UTE: Frank Tore Aniksdal måtte se seg slått. Foto:Alex Iversen, TV 2,

Over en million så «Farmen»-Frank tape

Søndagens «Farmen»-tvekamp, hvor omstridte Frank Tore Aniksdal (44) røk ut, fristet rekordmange seere.

Artikkelen er over fem år gammel

Eksterne lenker

Farmen

I snitt 896.000 nordmenn benket seg foran episoden. Seertallet økte i takt med spenningen, og i del to var det i overkant én million seere som ble vitne til Aniksdals store nederlag.

Det er sesongens beste seertall for realityserien, som hadde 846.000 seere på premieren tidligere i høst, og som deretter sank med 200.000 seere i løpet av første uken.

Men interessen har altså tatt seg opp igjen. «Farmen» kunne søndag kveld skilte med hele 43 prosent i markedsandel – som betyr at 43 prosent av alle som så på TV akkurat den tiden, valgte nettopp dramatikken på gårdslivet.

TV 2 fryder seg.

VANT: Finn Olav Odde knuste Frank Tore Aniksdal i kunnskap. Foto:Alex Iversen, TV 2,

– Vi har hatt «Farmen»-finaler godt over millionen men som «enkeltprogram» er dette tallet i absolutt toppklasse, sier kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til VG.

– Det er nesten som å oppheve tyngdekraften når et program som «Farmen» leverer så skyhøye seertall tre dager i uken på TV 2. Sterke og interessante personligheter, norsk natur, romantikk og intriger er helt klart med på å drive seertallene til himmels, legger han til.

TV 2s programdirektør Jarle Nakken er også stolt over at konseptet, som første gang gikk på lufta i 2001, fortsatt markerer seg så godt. Han mener at produksjonsarbeidet må ta en stor del av æren.

– Det realityfaglige håndverket som utøves på «Farmen» av produksjonsselskapet Strix, er av aller høyeste kvalitet – fra casting via den faktiske produksjonen og til historiefortellingen i etterarbeidet. Den kvaliteten vises i hvert eneste program, mener Nakken.

Overraskende valg

Mens TV 2 jubler, var det en stor nedtur for førstekjempen Aniksdal å måtte reise hjem. Han var nemlig ganske sikker på at han skulle slå motstanderen Finn Olav Odde (56). Men sånn gikk det ikke. Odde valgte kunnskap som konkurransegren, og overrasket dermed motstanderen og de andre deltagerne som var sikre på at oppgjøret skulle være av det fysiske slaget.

– Jeg bestemte meg for at han skulle få kampen sin, men ikke den kampen han trodde. Hadde Frank bare oppført seg som folk, så hadde jeg valgt tautrekking, men jeg ønsket å ydmyke ham etter alt han gjorde, uttalte Odde til VG i går.

Aniksdal har ikke svart på VGs henvendelser, men på TV uttalte han om Oddes valg av kunnskapskonkurranse:

– Det var feigt. Det er en dameting. Det var skuffende.

Aniksdal har med sin kontroversielle oppførsel vært omstridt helt fra første dag på gården. Da eventyret var over for 44-åringen, kostet han seg likevel på noen fine avskjedsord:

– Det var veldig kjekt å treffe nye folk og være med på nye ting som jeg aldri har vært med på før. Jeg har fått et minne for livet. Jeg takker og bukker veldig, sa Aniksdal til programleder Gaute Grøtta Grav før han pakket sekken.

Årets runde av «Farmen» er den tiende i rekken.

DISKUTER: Hvem tror du vinner «Farmen»? Kjør debatt i kommentarfeltet under artikkelen.

Tidligere i sesongen har disse røket ut:

Bjørn Egil Mogenstad, Daniel Godø, Sol Maja Otterstad, Magnus Melkeraaen og Malin Vassnes.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

POPULÆRE: Bak fra venstre: Sol Maja Otterstad, Frank Tore Anniksdal, Ørjan Hult, Finn Olav Odde, Alina Vassnes, Olav Harald Ulstein, Malin Vassnes, programleder Gaute Grøtta Grav. Midten fra venstre: Daniel Godø, Bjørn Egil Mogenstad, Magnus Melkeraaen, Charlotte Thøgersen og Hilde Ostad. Foran fra venstre: Magnhild Vik og Stine Sørum. Foto:ROLF-ØRJAN HØGSET,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder