EDRU NÅ: Katey Sagal har vært edru i mange år. Her er hun på en «Sons of Anarchy»-premiere i Los Angeles i 2011. Foto: Chris Pizzello AP

«Sons of Anarchy»-stjerne misbrukte slankepiller, kokain og alkohol

I en ny biografi røper Katey Sagal (63) hva som førte til en15 år lang kamp mot rusavhengighet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Skuespiller Katey Segal fikk sitt gjennombrudd på TV på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet. Her i Norge var hun kanskje aller mest kjent som Peggy Bundy i «Våre verste år», som gikk på TV3 fra 1989, før hun markerte seg som beinhard motorsykkeldronning i «Sons of Anarchy» på slutten av 2000-tallet.

Les også: Slanket seg voldsomt for filmrolle

Hun var også innom «Boston Legal» og «Lost» før hun spilte Gemma Teller Morrow i sju sesonger av «SoA» - en rolle hun også vant Golden Globe-pris for.

DEN GANG: Skuespillerne Ed O'Neill og Katey Sagal i «Våre verste år» i 1993. Foto: Fox Broadcasting/Getty Images

Tirsdag kommer selvbiografien «Grace Notes: My Recollection» ut i USA, og ifølge Page Six, som People siterer, forteller Sagal der om hvordan vennskapet med Judy Garlands datter bidro til eget misbruk.

Fikk du med deg: Dette gjør «Sons of Anarchy»-stjernene nå

«Da jeg var 12 bodde vi i samme kvartal som Judy Garland. Hennes datter Lorna Luft og jeg ble venner. Lornas mamma hadde mange piller på nattbordet og sov til etter 12, akkurat som min mamma. Vi var mye sammen, og selvfølgelig trodde jeg alles mødre tok mange piller», skal 63-åringen ha skrevet i boken.

Edru fra 30

Det er denne oppveksten i Los Angeles hun mener førte til sin 15-årige kamp mot misbruk av slankepiller, kokain og alkohol, ifølge Page Six.

Mer om «SoA»: Derfor trakk han seg fra «Fifty Shades»

Sagal har også tidligere snakket om sin rusavhengighet og alkoholmisbruk, blant annet til Hollywood Reporter. I et intervju med Rolling Stone fra 2013, forteller hun:

– Nå har jeg vært edru i 27 år, men jeg hadde definitivt et misbrukproblem da jeg var i 20-årene. Jeg ble edru da jeg var 30. Jeg hadde en del personlige problemer. Foreldrene mine døde da jeg var i 20-årene, og det var mye «shit» jeg bare ikke tok tak i - eller som jeg håndterte ved å drikke meg stupfull.

GOLDEN GLOBE: Katey Sagal med prisen hun fikk for Beste kvinnelige skuespiller i «Sons of Anarchy» i janaur 2011. Foto: Chris Pizzello AP

Ifølge Amazon forteller boken historien om Sagals vei til edruelighet, om hennes dødfødte datter, om kreftdiagnosen da hun var 28, hvordan det var å bli mor for tredje gang i en alder av 52 og om livet i underholdningsindustrien.

Les også: Rekordtall for «Sons of Anarchy»-finalen

Sagal jobbet tidligere som en syngende servitør, og var korist for Bob Dylan, Bette Midler, Olivia Newton-John og Etta James før hun begynte å jobbe som skuespiller. Hun har vokal på flere låter på soundtracket til «Sons of Anarchy» og ga ut en cover-plate, «Covered», i 2013.

«Married With Children», «Våre verste år», hadde ifølge LA Times mellom 15 og ni millioner seere i USA i løpet av de 11 årene den gikk på skjermen from til 1997. Med 11 sesonger tangerte «Våre verste år» komiserier som «MASH» og «Cheers».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder