UTSLÅTT: Gabrielle Leithaug kom ikke til finalen i «X Factor». Foto: Scanpix

«X Factor»-Gabrielle: - Det er lett å miste seg selv

(VG Nett) Gabrielle Leithaug synes det er lett å bli usikker i «X Factor»-sirkuset, til tross for velmenende råd.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Bergenseren røk ut i det som var en av høstens mest dramatiske «X Factor»-episoder, men angrer ikke på deltakelsen i TV-programmet.

Les også:- Mira er helt knust

Det til tross for at hun i likhet med de andre deltakerne måtte synge coverlåter av andre artister, og bruke klær som stylistene til TV 2 fant frem.

Mange råd

Derfor skulle Gabrielle ønske hun hadde vært litt sterkere.

- Hvis jeg hadde vært sterkere hadde jeg sikkert klart å si at «jeg vil ha det slik og slik», men da er det ikke sikkert at jeg hadde kommet så langt, sier Gabrielle Leithaug til VG Nett.

VG Nett-leser:«Jeg tror flere av de som allerede er røket ut har større potensiale enn de som er igjen»Si din mening!

Hun forteller at man får hjelp av mange eksperter, som alle gir velmenende råd til deltakerne.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden!Få rampelysnyheter på Facebook!

- Man får så mange beskjeder fra folk at det er lett å miste seg selv. Jeg hadde et ord med i alle beslutninger, men når du får råd hele tiden om hva som er best å gjøre blir man litt usikker, forteller Gabrielle.

- Andres premisser

- Da er det fort gjort å gjøre ting på andres premisser, tror bergenseren.

- I all hovedsak blir det slik at man synger coverlåter fordi de fleste deltakerne ikke har egne låter. Vi har også med oss en musikkprodusent som er med og kvalitetssikrer låtvalget, forteller Bjarne Laastad, informasjonsansvarlig i TV 2, til VG Nett.

- I utgangspunktet er det dommerne som velger låter til deltakerne. Så langt er det vel bare Rikke, Pernille, Chand og Tommy som har fått sunget sine egne sanger, forteller Laastad.

- Jeg hadde også gjort dette hvis vi hadde fått bedre tid å legge arrangement til sangene. Det hadde blitt feil for meg å spille egne sanger uten å jobbe tilstrekkelig med bandet på sangen, fordi mitt eget materiale betyr veldig mye for meg, og ikke minst arrangementet, forklarer Gabrielle.

PS! For Gabrielles egen del har ikke exiten i «X Factor» betydd noen krise. Bjørn Eidsvåg ba henne om å synge duett sammen med ham på en konsert etter at hun var slått ut. I tillegg jobber hun med egne plate- og konsertplaner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder