SHOW: Kristian Valen, her i gang med en parodi av Fredrik Skavlan til sitt nye NRK-program, får oppmerksomhet i utlandet for sin komedie og musikk. Talkshowgjester er Odd-Bjørn Hjelmeseth og Per Heimly. Foto: NRK.

Valen i samtaler med NBC

(VG Nett) Kristian Valen (37) er i samtaler med det amerikanske fjernsynsnettverket NBC, som vil lage TV med nordmannen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Valen er for tiden i full gang med innspillingen av sitt nye program med NRK, samtidig som tilbudene fra utlandet kommer.

Sist i rekken er fjernsynsnettverket NBC, som ifølge Valens amerikanske agent Levi Booker ønsker å samarbeide med den norske komikeren.

- Det er stor interesse for at Kristian skal gjøre TV for NBC, men det har ikke kommet dit at alt er spikret. De vil ikke forstyrre Kristians jobb i NRK, så det er fortsatt veldig hysj, hysj, sier Booker til VG.

Nøktern

Også NRKs underholdningssjef Christina Rezk Resar bekrefter nordmannens samtaler med fjernsynsnettverket.

- Vi vet han er i samtaler med dem, og det synes vi er veldig hyggelig og gøy, sier hun til VG.

Valen selv er nøktern i sine uttalelser, og vil ikke si for mye om hva samtalene innebærer.

- Jeg har lært å ta en dag av gangen. Mye kan skje, sjefer kan bli sparket. Derfor er jeg så glad for at Levi og jeg er enige om at vi skal gå forsiktig fram, sier han.

Han understreker at han trives svært godt i NRK, og har fokus på å gjøre programmet i statskanalen så godt som mulig før han ser til USA.

Satt ut

37-åringen erkjenner imidlertid at han ble satt ut da han fikk henvendelsen.

- Jeg ringte mine folk i Air Chrysalis og ba dem sjekke om denne fyren som sendte melding og sa han jobbet med produksjon i NBC var ekte, ler Valen.

Agent Booker sier til VG Nett at det er Valens talent innen både sang, skuespill og komedie som gjør ham attraktiv i det amerikanske markedet, og forteller at han har fått henvendelser om nordmannen fra mektige folk i underholdningsbransjen.

- Han er en fantastisk skuespiller, komiker og vokalist, og vi sammenligner ham med Jamie Foxx. Han er et sjeldent talent, og Randy Jackson (American Idol-dommer), Matthew Knowles (Beyoncés far) og Barry Weiss i Def Jam Records har vist interesse. Dette kan eksplodere når som helst, sier Booker.

- Hva vil de med ham?

- De er interessert i hele pakken, musikk, komedie, alt.

- Kribler

Samtidig med interessen forteller Booker at Valens gamle singel «Still Here» stiger på radiolister i USA. Blant annet er han på 45. plass på bransjebladet FMQBs liste for såkalt Adult Contemporary, radiostasjoner med målgruppe fra 18 til 54 år.

- Jeg tør ikke håpe for mye, men jeg kjenner det kribler i magen når han sier vi ligger så høyt oppe på listene, sier Valen selv om plasseringen.

- Hva skjer fremover nå?

- Nå skal jeg gjøre ferdig NRK-programmet, så ta en kjapp tur til statene i januar, og så begynner NRK-programmet på lørdagene. Så får vi se hva som skjer. Etter planen skal vi begynne promotering av «Still Here» og slippe den nye låta, sier han.

Fikk kritikk

- Føler du at du står på randen av et internasjonalt gjennombrudd?

- Jeg tenker ikke på det. Fokuset mitt ligger på å lage best mulig humorprogram for NRK og ikke skuffe folk. Og så får musikken gå sin gang, så får vi se hva NBC vil. Så lenge jeg har kald Jägermeister og kule folk rundt meg, er jeg happy.

- Men jeg vil heller prøve noe og feile, enn å si at jeg kunne gjort det, men gjorde det ikke.

Tidligere i høst fikk 37-åringen kritikk for sin musikkvideo til låten «Letting Og», som ble lagt ut på VGTV. Blant annet uttalte Lydverkets Asbjørn Slettemark at videoen var et stormannsgalt epos av en musikkvideo.

Valen sier han har lært seg å takle kritikken.

- Man må takle kritikk, selv om det går på person og går inn på deg personlig. Det er uansett bedre å bli hatet for noe du kan stå for enn å bli likt for noe du ikke kan stå for.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder