TAUTREKKING: Tov (t.h.) og Andreas i den nervepirrende tvekampen i «Farmen» søndag. Foto: ALEX IVERSEN/TV 2

«Farmen»-Tov: - Jeg ville hjem

Etter bare to uker på «Farmen» var Tov Gunnar Trahaug Sollid (31) lei av innspillingen. Han gjorde likevel alt han kunne for å slå rivalen i tvekampen.

Artikkelen er over syv år gammel

Farmen - hjemmeside

- Jeg ga alt jeg hadde. Selv om jeg ville hjem, så var det med blandede følelser jeg måtte reise, forklarer Tov til VG Nett.

Søndag måtte han forlate realityserien etter bare 14 dager etter å ha tapt tautrekkingen mot Andreas Nørstrud (28). Tov valgte selv konkurransegren.

- Hadde jeg valgt slegge eller øksekast, så ville jeg kanskje måttet spille meg til et tap, hvis du skjønneR..., legger han til.

- Så det du egentlig sier, er at du valgte tautrekking fordi du hadde bestemt deg for å bli sendt hjem?

Ut med stil

- Tja, nei - begge deler egentlig. Det var viktig for meg å vise TV-seerne at jeg ikke ga meg uten kamp. Skulle jeg ryke, ville jeg gjøre det med stil. Men samtidig som det var dritkjipt å måtte dra, så ville jeg også hjem, forteller snekkeren fra Tinn.

- Jeg visste at Andreas var tyngre enn meg, og vekten betyr mye i en tautrekkingskonkurranse. Men jeg tok i alt jeg kunne. Det opprinnelige ønsket mitt var jo å få være på «Farmen» så lenge som mulig. Jeg hadde gledet meg til å leve i 1912 kontra 2012. Jeg ville lære meg levesettet og takle utfordringene. Dette var jo våre forfedre, og mine besteforeldre, som bygget landet. Men så ble ikke opplevelsen på gården akkurat sånn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BLE VENNER: Selv om Andreas og Tov var rivaler på gården, ble de gode venner under innspillingen. Foto: ALEX IVERSEN/TV 2

- Til ulvene

TV-seerne har nemlig fått se Tovs økende frustrasjon og sinne over forholdene på Valdres-gården og det han mener er unnasluntring fra andre deltagere.

- Jeg likte ikke settingen rett og slett. Men man må være med på innspillingen for å forstå at det er noe helt annet enn det som blir fremstilt på TV-skjermen. Jeg følte at jeg ble kastet til ulvene, innrømmer Tov - som likevel ikke føler seg lurt av TV 2.

- Men TV-kanalens og produsentenes ønske om å lage god TV overskygget det meste. «Farmen» handler mer om intriger enn gårdsdrift, mener 31-åringen.

Tov er ikke bitter på Andreas etter nederlaget.

- Andreas er en kjernekar. Han og jeg har ulikt syn på mye, men vi respekterer hverandre.

Seersuksess

«Farmen» er en av TV 2s største seermagneter. Realityserien, som i år sendes mandag, onsdag og søndag, har i år ikke hatt lavere seertall enn 700.000. På det meste har nærmere én million mennesker benket seg foran gårdslivet - som denne gangen utspiller seg i Valdres.

TV-serien gikk på lufta første gang i 2001. Årets sesong er den åttende i rekken.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder