SEIRET TIL SLUTT: Tufte IL sikret seg to trofeer under Gullruten-showet i Grieghallen lørdag kveld. Foto: SCANPIX

Endelig vant Tufte

De smørblide hobbysparkerne i Tufte IL sikret seg to trofeer under Gullruten-showet i Grieghallen lørdag kveld.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Jubelen sto i taket da Norges kanskje svakeste, men desidert mest sjarmerende fotballag ble kalt fram på scenen - ikke én, men to ganger. Tufte-gjengen fikk både prisen for årets nyskapning på fjernsyn og årets beste underholdningsprogram.

Men Tufte var ikke den eneste representanten for norsk breddeidrett som ble hedret med en gullrutepris. De homofile håndballspillerne i Raballder fikk prisen for beste dokusåpe, og lagets Emil Salmila benyttet anledningen til å rette et lite spark mot Oslo-biskop Ole Christian Kvarme.

- Jeg har vært hos psykolog, men er fortsatt like homo, sa Salmila.

Hederspris til TV-veteran

NRKs hallovert Ragnhild Sælthun Fjørtoft fikk stående applaus da kulturminister Trond Giske offentliggjorde at hun fikk årets hederspris. Giske viste til at hun hadde vært på fjernsynsskjermene siden 1968 og er en profilert nynorskbruker.

- Jeg er så til de grader overrasket og overveldet. Er du sikker på at du leste opp riktig navn? sa en rørt og glad Sælthun Fjørtoft henvendt til kulturministeren.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg får ta Hollywood-varianten: I love you all, sa NRK-profilen til publikum da hun fikk summet seg.

Et program hun selv har annonsert inn en rekke ganger, kunne glede seg over sin tredje pris på like mange år, NRKs «Nytt på nytt».

Årets beste mannlige programleder ble Haldens store sønn, Harald Rønneberg, som sammen med Thomas Numme leder «Senkveld» på TV 2. «Store studios» Anne Sandvik Lindmo fikk prisen for beste kvinnelige programleder.

Publikums favoritt

Den gjeve publikumsprisen gikk til Kathrine Moholt, som har vært programleder i «Jakten på kjærligheten», ved siden av innsatsen i det populære TV-programmet «Skal vi danse». Hun lovet fra scenekanten å lade opp kontantkortet på sin sønns mobiltelefon som takk for alle SMS-ene hun antok at han hadde sendt.

Anne Marit Jacobsen ble hedret som beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i «Sejer - svarte sekunder», en serie som også ble utropt til årets beste fjernsynsdrama. Jacobsens mannlige motstykke ble Atle Antonsen for innsatsen i humorprogrammet «Team Antonsen».

TV Norges «71 grader nord» gikk til topps i kategorien for realityshow, mens NRKs «Barnas supershow» vant prisen for beste barne- eller ungdomsprogram.

Årets fagpris gikk til Kalle Fürst, som har jobbet med fjernsynsproduksjoner for NRK i en årrekke. «Konger for Norge» vant kategorien for fakta- og aktualitetsprogram, mens «Ansikt til ansikt med Odd Børretzen» ble kåret til beste magasin- og livsstilsprogram i året som gikk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder