- og fortviler over norsk presse

I kveld forsvarer hun Sveriges ære: Charlotte sliter med GP-kjolen

BEOGRAD (VG Nett) I kveld skal svenske Charlotte Perrelli i ilden. Hun håper at krystall- og korsettkjolen blir fikset innen den tid.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over 12 år gammel

Charlotte (33) har de siste dagene seilt opp som storfavoritt til å vinne hele Melodi Grand Prix. Skulle det skje, så er hun den første kvinnen i Melodi Grand Prix sin 53 år lange historie som kan skilte med å ha vunnet to ganger.

ALT OM MELODI GRAND PRIX

Regner ikke med å vinne

- Det hadde vært heftig, men jeg regner ikke med det. Det er ingen som har gjort det før meg, og det er like vanskelig for meg som for alle andre, forklarer Charlotte til VGTV.

- Johnny Logan har klart det?

- Ja, det har han. Men jeg tror ikke det er så stor sjanse for at jeg gjør det. Men vi er i det minste med, sier 33-åringen beskjedent.

Har slitt under oppkjøringen

Ni år har gått siden Charlotte gikk helt til topps med låten "Take Me To Your Heaven".

YouTube:Sånn så det ut da Charlotte vant for Sverige i 1999

Når hun nå er aktuell på Melodi Grand Prix-scenen igjen så er det ikke helt problemfritt. Den svenske artisten har slitt med ulike ting gjennom oppkjøringen. Ikke bare byr den speilblanke scenen på en utfordring for Charlotte på sine høye hæler - den glitrende kjolen med krystaller har også ført til besvær.

- Ja, jeg har slitt mye med alt mulig, forklarer hun.

KRYSTALLKJOLE: Charlotte Perrelli (33) i glitrekjolen som snøres sammen med korsett. Foto: EPA

For kort og trang kjole

Men hun hevder at svenske aviser overdriver når de skriver at hennes attributter er i ferd med å hoppe ut av kjolen.

- Vi hadde bare gjort korsettet for stramt under første generalprøve. Dermed ble kroppen presset for hardt, forklarer Charlotte.

Nå er lengden på kjolen og skinnene i korsettet det som forårsaker mest hodebry.

- Vi må sette inn nye skinner i korsettet. Til nå har vi bare brukt halve skinner fordi sofaene i green room er så lave. Jeg trengte halve skinner for å kunne sitte uten at kjolen skulle skli for mye opp og bli bomsete på magen. Men jeg må bytte ut til lange skinner, så får jeg heller stå i green room, sier Charlotte til VGTV.

Blogger live

Det er NRK 3 som viser semifinalen i kveld. Jostein Pedersen blogger live gjennom hele direktesendingen på VG Nett og kommenterer låt for låt - følg med her!

Les også:Jostein rystet over avisoppslag

Norsk nervedrama i semifinale 1 - les her

Om nådeløs, norsk presse

Om sin norske motstander, Maria Haukaas Storeng (28), sier Charlotte: - Hun er så søt og nydelig.

KAN POSERE: Charlotte har vært med på GP-sirkuset før. I 1999 vant hun hele showet. Her i Beograd før hun skal i ilden igjen. Foto: CATHERINE GONSHOLT IGHANIAN

Langt mindre til overs har hun for norske medier som har brukt spalteplass på å refse henne både som artist og person - når det gjelder alt fra image til utseende. Ikke bare har hun måttet tåle at den tidligere norske GP-vinneren Glam i Wig Wam mener hun ligner en transvestitt. Særlig har Dagbladets journalist Anders Grønneberg provosert Charlotte med sin uttalelse om at hun ligner porno-Tanja.

- Vi i Sverige er blitt vant med nådeløs, norsk presse. Jeg har truffet denne mannen, sier Charlotte om Dagbladets utsendte. - Vi bruker alle ulike metoder for å skape oppmekrsomhet. Andre velger å bruke andre mennesker når deres eget navn ikke strekker til, sier Charlotte ironisk.

- I dette tilfellet tror jeg det er det det handler om. Men jeg synes det er leit at man går til personangrep på denne måten. Jeg synes det er litt lavmål, sier Charlotte.

Om nakenryktene

Andre ting som har skjedd i løpet av den siste uken, er at kordamen satte en kyllingbit i halsen, noe kordamen ifølge svenske aviser opplevde som svært dramatisk. I tillegg har det gått rykter om at Charlotte var en av seks GP-artister som skulle posere naken i nasjonalflagget sitt på forsiden av en serbisk tabloidavisen.

- Jeg forstår ikke hvordan sånne ryker oppstår. Alle leter etter scoop, scoop. Jeg tok bilde til cover, men hadde på meg jeans, BH og bluse, forsikrer det svenske fyrverkeriet.

Team Charlotte ned 17 kilo

Charlotte ser feiende flott i sort åletrang kjole når VG Nett treffer henne. Det er viktig for 33-åringen å ta seg godt ut - ikke minst når hun går på scenen. Også koristene og danserne hennes har følt presset om å ta seg godt ut. Siden Charlotte vant den svenske finalen har hennes team til sammen gått ned hele 17 kilo.

- Jeg fikk sjokk da jeg så dem på flyplassen her. Halve Micke var borte! Sier Camilla om en av sine mannlige korister.

Hun setter pris på at de har anstrengt seg.

- Jeg tror de vet hvor mye jeg satser på dette, og hvor mye tid og energi jeg har lagt ned. De fikk nok alle noen hint herfra og derfra etter den svenske finalen om at de burde gå litt ned i vekt, sier Charlotte.

Savnet barna

Den svenske stjernen er glad for å ha barnas støtte når hun i kveld skal i ilden. Ektemannen er opptatt med jobb hjemme i Sverige og er forhindret fra å komme til Serbia.

- Jeg har aldri vært så lenge borte fra barna mine på to og fire år. En hele uke savnet jeg dem. Men nå er de her, og det er deilig, sier Charlotte til VG Nett.

Les også

 1. Jostein rystet over avisoppslag

  BOEGRAD (VG Nett) Både Jostein Pedersen og Per Sundnes stiller seg totalt uforstående til avisoppslaget i dag som melder…
 2. Maria og Mira: - Det var så skummelt

  Maria og Mira var jublende lykkelige da de sammen med de andre ni landene som gikk videre, møtte pressen etter seieren…
 3. Opptrer sist i finalen

  BEOGRAD (VG Nett) Maria Haukaas Storeng jubler over å skulle være siste kvinne ut i finaleshowet på lørdag.
 4. Skal heie Maria fram i kveld

  BEOGRAD (VG Nett) Maria er optimistisk. Det er også den norske heiagjengen som i kveld sitter i salen.
 5. Sverige seiler opp som GP-favoritt

  BEOGRAD (VG Nett) BBC og MTV melder at svenske Charlotte Perrelli er heteste vinnerkandidat i Melodi Grand Prix.
 6. Blogger live fra semifinalen i kveld: Jostein: - Dette er bare fælt

  BEOGRAD (VG Nett) Jostein Pedersen har nettopp sett Marias semifinale-rivaler live. Han er veldig oppgitt.
 7. Snublefare på MGP-scenen

  (VG Nett) Norske Maria og svenske Charlotte er blant dem som er redde for å skli på den speilblanke scenen i Beograd.

Mer om

 1. Melodi Grand Prix
 2. Sverige

Flere artikler

 1. Duket for krig i kveldens Melodi Grand Prix-semifinale: Den store kjolekrisen i Melodi Grand Prix

 2. Charlotte trakk vinnernummeret!

 3. Hvilken MGP-kjole er flottest?

 4. Kjolerivalene gjorde opp i natt

 5. Sverige mot Norge i GP-finalen!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder