JUBILERER: Arnie «Skiffle Joe» Norse feirer seg selv førstkommende lørdag. Foto: Pål R. Hansen, VG TV

«ET RIKERE NORGE» - EPISODE 3: «Jeg vil spille til jeg detter av scenen»

ROMSÅS (VG Nett) Entertaineren Arnie «Skiffle Joe» Norse (81) har kontrakt med Oslo-puben Tranen til han "dævver". I den tredje episoden av «Et Rikere Norge» møter du fargeklatten med frekkisvisene!

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Arnie Norse dro til England på 50-tallet for å jobbe som boktrykker - noen år senere kom han tilbake til Norge med etthjulssykkel, gitar og egenproduserte sanger som har gitt ham kultstatus blant de som har vært så heldige å se ham i aksjon.

VG TV:Se episode 3 av «Et rikere Norge» her!

- De har sagt at jeg kan spille på Tranen til jeg "dævver", så det var den kontrakten. Jeg vil spille til deg detter av scenen, svarer den spreke 81-åringen på spørsmål om hvor lenge han har tenkt til å fortsette med liveshowene sine.

At Arnie er noe helt for seg selv og gjør Norge rikere er det liten tvil om. Har du sett ham i aksjon er det en opplevelse du neppe glemmer med det første.

Les også:Vi trenger din hjelp!

81-åringen ble kjent i Norge på 50- og 60-tallet med sangene «Mexico Joe» og «Oh Senorita». Sistnevnte sang ble en superhit på Island, og da Arnie Norse dro til landet for å fremføre den live var det ville tilstander.

Jobbet på sirkus

I Norge fulgte han opp suksessen med å reise landet rundt sammen med Sirkus Arnardo. Arnie på etthjulssykkelen med gitaren, cowboyhatten og sine spesielle tekster ble godt tatt mottatt over det ganske land.

FREKKIS: Arnie viser fram tegningen som følger med en av CD'ene han har laget. I tredje Episode av «Et Rikere Norge» kan du høre flere av hans frekkisviser. Foto: Pål R. Hansen, VG TV

De friskeste tekstene kaller han selv for "frekkiser", og der spares det ikke akkurat på innholdet...

- En frekkis - da kommer jeg jo inn på sex, sier Arnie som også underholder på bursdager og firmafester.

Stemningen står i taket når han drar i gang klassikerne «Min lille kone (som legger seg på ryggen for ei krone)» og «Jælp mæ å rime (Den sensurerte bært-bært-visa)».

I den tredje episoden av «Et rikere Norge» forteller Arnie om sin utrolige karriere, sitt forhold til Elvis, hva slags låter han liker best å skrive og ikke minst synger og spiller han flere av sine klassikere.

Dessuten viser han fram en leilighet proppfull av avisutklipp, bilder og egen kunst fra et rikt liv i underholdningsbransjen.

Se Arnie Norse i aksjon her!

Gikk du glipp av...?

Hvis du vet om noen andre personer som gjør landet vårt rikere, ønsker vi at du tar kontakt (se infoboks til høyre). Så legger vi snart ut på tur igjen for å treffe et nytt herlig menneske.

I første episode av «Et Rikere Norge» fikk du møte 44-årige Egil Fredriksen fra Drammen, kjent for å drikke flere hundre liter julebrus i året.

Vi var med Egil da han kjøpte inn lageret for 2007, og fylte opp kjelleren med 57 kasser søte juledråper...

Fikk du ikke med deg første episode, finner du den her:

VG TV:Episode 1 - Julebruskongen

I januar var så heldige å bli vist rundt i leiligheten til den 84 år gamle oppfinneren Arnold Selnes som gjennom et helt liv har fått tusenvis av utmerkelser for sitt arbeid.

VG TV:Episode 2 - Oppfinneren

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder