TV-AKTUELL: Monica Øien er tilbake på TV 2 med en ny runde av «Gudene vet». Foto: TV 2

Intens TV-jakt på utro par

(VG Nett) Om halvannen uke skal Monica Øien fordype TV-seerne i temaet utroskap. Men ennå har hun ikke funnet paret som vil stå fram.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Tv2search - TV2.no

I «Gudene vet» neste søndag på TV 2 skal programleder Monica Øien få mennesker til å snakke om utroskap og hvordan det er mulig å stable forholdet på bena etterpå.

Ingen vil

Men Øien har et stort problem. Programlederen har i lang tid jaktet på et par som vil stå fram på TV, foran programmets opp mot 300.000 faste seere, for å snakke om sine erfaringer rundt utroskap. Men hun har ikke lykkes.

- Det er et reelt problem, ja. Jeg har lett og lett og spurte venner og kjente som jeg vet har vært i den situasjonen. Jeg har også spurt par som er mer eller mindre kjent for offentligheten, men ingen vil stå fram, sier en fortvilet Øien til VG Nett.

- Tabubelagt

Nå har hun skikkelig tidsnød. Psykologer og andre eksperter har stilt opp, og hele programmet er ferdig spilt inn. Men den mest vesentlige delen mangler altså.

- Dette er så tabubelagt, sier Øien som sier hun hungrer etter å få vite hvordan et forhold kan overleve utroskap, hvordan det føles å bedra og hvordan det er å bli bedratt.

- Utroskap er et omfattende problem, men noen kommer seg gjennom det og enkelte ender faktisk opp med å få et bedre forhold etterpå, forklarer programlederen som tror frykten for å stå fram skyldes at man er redd for at fasaden skal slå sprekker.

KUNNE DU TILGITT UTROSKAP - SI DIN MENING

Ville selv stått fram

- Noen ønsker nok bare å legge det bak seg. Og mange er sikkert redde for å vise sårbarhet, mener Øien som selv tror hun hadde hatt mot nok til å stille opp hvis hun selv hadde erfaring på området og fikk spørsmål om å stille opp fra en annen programleder.

- Jeg tror jeg hadde sagt ja, hvis jeg var offer for utroskap og dette var en erfaring jeg hadde forsont meg med, sier Øien til VG Nett.

- Men jeg har forståelse for at det nok er verre så stå fram for den som er utro enn for den som er bedratt, legger programlederen til.

- Skal ikke fordømme

- Hvor mye i detaljer må paret som eventuelt står fram være villig til å utdype?

- De må fortelle hva som skjedde, hvordan sannheten kom fram og hvordan de jobbet seg gjennom det, svarer Øien.

Hun forklarer at programmet ikke tar sikte på å fordømme eller belære noen. Øien forklarer at hun også stiller essensielle spørsmål, blant annet om det er utelukkende galt å være utro eller om det også kan være positivt.

- Jeg stiller spørsmålet om hvorfor vi egentlig har sidesprang, forklarer programlederen som kryser fingrer for at hun vil lykkes i å finne et frittalende par før dealine.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder