Baby-boom i to kanaler

Hedda og Hilde føder i januar

TV

Det går ikke upåaktet hen når to av Norges mest sette programledere utvikler babymager.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:21

Hilde venter sitt første barn sammen med mannen Sverre (40) allerede 4. januar. I fjor sommer fikk Hedda og mannen, NRK-journalisten Lars Kise, datteren Alva. Fødselsterminen for barn nummer to er 21. januar.

- Det å ha fått barn har gjort meg mer selvsikker i jobben og gitt meg en større trygghet og ro på hva som er viktigst, selv om jeg fortsatt setter meg like høye mål som før. Men jeg er blitt mer fandenivoldsk og tenker at om noe går i dass, så gjør det det, forteller Hedda.

Begge jentene trappet ned på jobbingen underveis. Etter fødselen tar de permisjon, Hilde i ett år, Hedda i ca. ni måneder.

- TV 2 har lagt forholdene til rette slik at jeg kan jobbe lengst og mest mulig nå i høst, sier hun. Likevel er hun irritert over høstens debatt om hvorvidt gravide er for ofte og lenge sykmeldt.

- Kommentarer som «Du er jo ikke syk, bare gravid» provoserer meg. Det har vært altfor mye negativt fokus på kvinner som sykmeldes i svangerskapet.

- Press

Det har jo blitt et tveegget sverd, dette med kjendiskvinner som står frem og forteller at de har jobbet helt frem til termin. Selv om det er imponerende, så kan det skape press, sier Hedda, som vet hva hun snakker om.

Under forrige svangerskap jobbet hun i «God morgen, Norge» og måtte stå opp klokken 03.00 om morgenen. Så tøff ble faktisk arbeidssituasjonen at hun ble innlagt på sykehus og sto i fare for å føde ti uker før terminen på grunn av overanstrengelse.

- Det gikk bra, men jeg kommer aldri til å utsette meg for noe slikt igjen, sier hun. I dag kan hun likevel se det humoristiske i situasjonen.

- Mens Alva ennå lå i magen, brukte pappaen å synge «Jeg har en tulle med øyne blå» for henne. Det sies jo at barn kan kjenne igjen musikk de har hørt mens de fremdeles lå i magen. Etter at hun var født, fikk vi likevel ingen respons på sangen. Da hun hørte vignettmusikken til «God morgen, Norge», derimot, våknet hun til med en gang, ler Hedda.

Poserende i helfigur er det likevel Hilde som kanskje har fått størst oppmerksomhet for magen sin.

- Folk er veldig opptatt av graviditet.

Ettersittende

Aller mest bemerket ble hun nok etter sendingen hvor hun hadde på seg en lang, ettersittende, grønn kjole.

- Da jeg så opptakene av meg selv, fikk jeg nesten sjokk. Man kunne praktisk talt se konturene av barnet. Blant reaksjonene som kom, var det blant annet en telefon fra en dame som solgte mammaklær. Hun hadde sett programmet og oppfordret meg til å stikke innom butikken, ler Hilde.

Heddas varemerke som oppleser for Norges største satsing på underholdningsnyheter, har vært fargesprakende klær i kombinasjon med ulike former for hårpynt og smykker. - Når man egentlig føler seg trøtt, er det veldig godt når noen sier at du stråler og ser flott ut.

Den eneste bemerkningen jeg ikke har likt så godt, kom fra én som sikkert mente det godt: «Hedda, du er så heldig, for du ser ikke gravid ut, bare litt lubben.»