Nakne nyheter

LONDON (VG) Uttrykket «den nakne sannhet» får en helt ny betydning når Lily Kwan (27) og hennes kolleger leser TV-nyhetene. De gjør det nemlig uten klær.

Tore Ulabrand Johansen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

De vakre og veldreide oppleserne starter med klær på, men stripper ned til Evas drakt i løpet av sendingen. I går ble de 13 utvalgte kvinnene - det er bare kvinner - presentert på en pressekonferanse i London.

Like lettkledd som de skal opptre på skjermen, poserte de for fotografene på presselanseringen.

Lily Kwan demonstrerte strippeteknikken mens motorkameraene gikk. Etterpå fortalte 27-åringen at hun hadde gitt opp universitetsstudiene sine for å lese nyhetene naken på fjernsyn.

- Det er flott å ha fått sjansen til å gjøre «Naked News», sier Kwan, som ikke synes jobben er det minste nedverdigende. Men hun aksepterer at andre kvinner kanskje mener det.

- Det er greit nok. Jeg innrømmer at noen vil føle det på den måten. Men jeg føler at vi er i en maktposisjon. Nakenhet er OK, sier Kwan. Hun hevder hun har fått mange positive tilbakemeldinger etter at det kjent hva hun skal drive med fremover. Og hun sier at det til å begynne med var vanskelig å strippe og lese nyheter samtidig.

- Det krever en viss koordinasjon, og det var vanskelig. Men jeg har en flott gjeng å jobbe sammen med, sier Kwan.

Samantha Page skal avvikle den aller første nakne nyhetssendingen i Storbritannia. 35-åringen, som har universitetseksamener i psykologi og zoologi, samt svart belte i karate, sier det ikke er billedskjønne kvinner som er valgt ut.

- Vi er ikke perfekte. Vi er normale kvinner, og seerne innser at vi ikke er bedre enn de er, mener hun.

Nyhetssendingene som går klokken 22.30 om kvelden kan sees av inntil syv millioner seere med Sky-abonnement.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder