Her er NRKs høstnyheter

TV

Mesterkokk Lars Barmen tar over som TV-kokk i NRK etter Ingrid Espelid Hovig. Mens Espelid Hovig ledet «Fjernsynskjøkkenet» i en mannsalder heter etterfølgeren «BarMeny».

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:16

NRK har skiftet både stil og innhold radikalt. Lars Barmen vil dra landet rundt for å lage mat, blant annet på en Harley-Davidson motorsykkel.

«BarMeny» skal sendes på tirsdager, med première 20. oktober.

«NINI». Dramaserie hvor Nils Gaup har regien. Fire episoder skal sendes torsdager, med sendestart i slutten av oktober. Hver episode er en time lang. Iren Reppen, Bjørn Sundquist og Svein Roger Karlsen har hovedrollene. Mini-serien handler om Frelsesarmeens etterforskningsgruppe.

«Falske forbindelser». Gjettelek med Ivar Dyrhaug. Beregnet for hele familien. Skal sendes på fredager. Première. 11. september.

«Først sist» på NRK1. Talk-show med Fredrik Skavlan, kjent fra «Absolutt» på NRK2. Et rent snakkeprogram på fredagskvelden, uten musikk. Première samme dag som «Falske forbindelser».

«Europa naturligvis». Naturserie produsert av NRK selv, i samarbeid med åtte andre TV-kanaler. Totalt åtte programmer som skal sendes mandager fra 21. september. Totalt er det satset 25 millioner på serien som blant annet viser den ville naturen og dyrelivet på Svalbard.

«Apropos». Aktualitetsprogram på NRK2 som skal gå mandag til torsdag med Marit Christensen som programleder. Première kommende mandag. I tillegg skal det være en søndagsutgave som skal ledes av Turid Birkeland.

«Offshore». 36 nye episoder av såpeserien «Offshore» ligger klare. Sendes søndager. Sesongpremière 13. september.

«Egentlig». I høst blir det ny runde med satireprogrammet «Egentlig» og programlederne Rune Gokstad og Øystein Bache. Sendes på fredager.

«Direkte sexy». Tirsdag 8. september går starten for NRK2s ungdomsprogram om sex og samliv. Morten Kræmer, NRK Troms, er programleder. Seks ungdommer, to sexologer og Kræmer skal i 15 programmer frem mot jul diskutere orgasme, «one night stands», porno og fordommer.

«Gringos». Petter Nome er i gang med en ny serie av «Gringos». Programmene, som skal spilles inn ulike steder i verden, kommer på TV-skjermen senere i vinter.