NYBAKTE FORELDRE: Jack Osbourne og forloveden Lisa Stelly på et veldedighetsarrangement til inntekt for MS-forskning i Los Angeles i midten av mai. Det var før Osbourne sto fram med sin egen ferske diagnose. Foto: PA

Jack Osbourne har multippel sklerose

TV-kjendis Jack Osbourne (26), også kjent som sønnen til rocker Ozzy Osbourne (63), fikk diagnosen multippel sklerose i mai.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
MultippelSklerose.no

26-åringen oppsøkte lege da han mistet store deler av synet på det høyre øyet. Han ble lagt inn på sykehuset for behandling bare én måned etter at han hadde blitt pappa for aller første gang.

I et åpenhjertig intervju med britiske Hello forteller Jack Osbourne om hvor tungt det var å få beskjeden om at han lider av den alvorlige nervesykdommen MS.

- Timingen var så dårlig. Vi hadde akkurat fått en baby, og alt var bra på jobben. Jeg tenkte hele tiden «Hvorfor nå?», sier Osbourne til bladet.

- Mens jeg gikk og ventet på prøvesvarene, bygde det seg opp et voldsomt sinne. Så ble jeg trist. Men jeg innså at sinne og fortvilelse ikke ville føre til noe godt, tvert imot kan det gjøre alt verre. Tilpasning og overvinnelse er det nye mottoet mitt, sier 26-åringen, som er lykkelig forlovet med barnemoren Lisa Stelly. Hun er optimistisk på kjærestens vegne.

- Jack må legge om livet sitt til det bedre. Han må bli sunnere og ikke stresse, sier Stelly.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KJENDISFAMILIE: Ozzy, Kelly, Jack og Sharon Osbourne på et bilde fra 2009. Foto: WENN


Jacks far, Black Sabbath-stjernen Ozzy Osbourne (63), forklarer i det samme bladintervjuet at han ble rystet.

- Hadde det bare vært meg - da kunne folk si at jeg har et rykte som etter hvert innhentet meg. Men Jack er en så god gutt.

Klandret seg selv

Mamma Sharon Osbourne (60) klandret seg selv i frustrasjon over sønnens sykdom.

- Jeg lurte på hva jeg hadde gjort feil, og om det var noe jeg hadde spist eller drukket da jeg var gravid. På en måte føler jeg at dette er min feil, sier en gråtkvalt Sharon i intervjuet.

Jacks søster, Kelly Osbourne (27), twitrer i går :

«Støtt broren min, ikke bare for at han er moden, men for at han er ærlig. Jeg er så glad i deg, Jack, og jeg er så stolt av deg».

Den britiske stjernefamilen har sin faste base i Los Angeles.

Fakta om MS

Multippel sklerose (MS) er en kronisk sykdom kjennetegnet av akutte betennelser og kronisk avtagende funksjon i ulike deler av hjernen og ryggmargen som følge av en feil i immunforsvaret.
Ifølge Helsenett.no er de vanligste symptomene problemer med balansen, nedsatt kraft, synsforstyrrelser, tretthet, forstyrret blære- eller tarmfunksjon, følelse av nummenhet eller kribling/prikking og generell tretthet. Det er mange som rammes av denne alvorlige sykdommen, men likevel kan svært mange MS-rammede leve et forholdsvis normalt liv.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder