NY PÅ LILLE JULAFTEN: Atle Pettersen har gjort kometkarriere på NRK i høst. Nå blir han programleder for ett av årets mest sette programmer, «Kvelden før kvelden» sammen med «juleveteranen» Ingrid Gjessing Linhave Foto: Ole Kaland , NRK

Først «Beat for Beat», så «Kvelden før kvelden»: Julens nye TV-par

Atle Pettersen gjør komet-karriere i NRK

Her er det nye TV-paret på lille julaften: Ingrid Gjessing Linhave og Atle Pettersen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

- Dette er virkelig stort for en enkel gutt fra Skien. Programlederkarrieren min har plutselig bare tatt helt av.

Det sier Atle Pettersen (25) til VG etter at det nå er klart at det er han som skal lede folket gjennom «Kvelden før kvelden» på NRK1 sammen med «jule-veteranen» Ingrid Jessing Linhave (38). Et program som i fjor hadde hele 1,6 millioner seere.

- Jeg gleder meg veldig, men det er skummelt også. Beste sendetid, på lille julaften og på toppen av det hele ett av årets mest sette TV-program, fortsetter Atle Pettersen.

Helt uerfaren med juleprogrammer er han imidlertid ikke.

- På lille julaften er det faktisk akkurat ett år siden jeg deburte som programleder på TV i «Julemorgen».

Atle Pettersen er svært fornøyd med sitt nye TV-liv. Først overtok han «Beat for Beat» etter Ivar Dyrhaug - og er på lufta med det første programmet i mars. Men alt er spilt inn allerede - lenge før TV-seerne har tatt et endelig farvel med TV-veteranen Ivar Dyrhaug.

VANT «SKAL VI DANSE»: Atle Pettersen vant i 2011 «Skal vi danse» sammen med Marianne Sandaker. Foto: Jan Petter Lynau , VG

- Dette er litt rart. Plutselig har jeg nesten fått en fast jobb, med fast arbeidstid og greier. Det er veldig positivt for meg som musiker. Mer ro og mindre stress, sier Atle Pettersen.

Han legger ikke skjul på at han også lurer litt på hva som gjør han plutselig nå er blitt «oppdaget» og får tilbud om flere store programlederjobber på TV.

Atle Pettersen: - Derfor har jeg tatovert halve kroppen

- Jeg tror kanskje det handler om at jeg klarer å utstråle en type varme og og har evnen til å komme ut gjennom TV-ruta. Det handler nok også om en tilstedeværelse, en trygghet og kontroll på det man driver med, sier Atle Pettersen.

Han har ikke jobbet med Ingrid Gjessing Linhave tidligere.

- Vi jobbet med «Sommeråpent» i sommer men i hver vår uke og hver vår landsdel, og det er det nærmeste vi har kommet et samarbeid, før nå, sier Gjesing Linhave som opplever sin nye makker som «en veldig seriøs, snill, blid og dyktig mann».

Les også: Hun får skryt for «drøye» undertøyscener med Atle Pettersen

- Ryktene sier han har klisterhjerne, og så er han jo en musikalsk, flott og velkledd fyr, legger hun til.

Atle Pettersen er glad for de erfaringene han har gjort som deltaker i store TV-produksjoner som «Skal vi danse» hvor han tilslutt gikk seirende ut av kampen på dansegulvet - og «Stjernekamp» på NRK1 hvor han ble nummer tre.

- Jeg har lært mye om meg selv. Jeg har måttet være både strukturert og uredd. Det er ikke bare bare å stå der oppe og skulle danse cha-cha mens 700.000 ser på. Deltakelsen i de TV-konkurransene har også vært med på å sette meg på kartet. Jeg får jobbtilbud og jeg selger billetter når jeg stiller opp. Så dette har vært en gave for meg, slår Atle Pettersen fast.

Husker du? Atle rørte dommerne til tårer i dansefinalen

Han lar seg på ingen på skremme av at NRK i år har valgt å sende hele «Kvelden før kvelden» direkte.

- Jeg elsker direktesendinger. Det blir mye mer levende, det blir en annen nerve i sendingen. Det er nå det gjelder, gjør man feil, nytter det ikke å gjøre nytt opptak.

Den følelsen er Atle Pettersen slett ikke alene om. Hans makker Ingrid Gjessing Linhave er helt uforbeholden på dette punktet.

- Jeg elsker direkte-tv. Det kicket man får av at dette skjer her og nå er helt herlig, slår hun fast overfor VG.

Les også: Ingrid og Kåre Magnus kjenner på savnet i julen

- Og går ting gæærnt må man hive seg rundt og fikse det der og da, og det er kanskje det jeg digger aller mest, at ingen kan si «Stopp, dette tar vi en gang til». Også er det så stas å vite at det faktisk er lille julaften for både oss og seerne. Jeg trenger ikke late som! Når jeg drar hjem fra jobb den kvelden har det faktisk blitt natt til julaften.

Det er vel ikke akkurat noen hemmelighet at Ingrid Ingrid Gjessing Linhave elsker jul.

- Så dette er jo et drømmeprogram. I tillegg er det ekstremt hyggelig å jobbe med et program som har en viktig funksjon : å skape julestemning i de tusen hjem samt prøve å gi en følelse av samhold og fellesskap i en høytid som for mange er selve lykken, men som for andre oppleves som ensom og vanskelig, sier Gjessing Linhave.

Les: Seer-rekord for «Grevinnen og hovmesteren»

Atle Pettersen er også glad i julen - og er opptatt av tradisjonene som følger med.

- Jeg gleder meg veldig til å senke skuldrene etter TV-sendingen og dra hjem til familien i Skien. Jeg blir som en liten gutt når jeg kommer hjem til mor. Da må det være som det alltid har vært og jeg bare må ha julestrømpen. Hun prøvde seg i fjor, men da skal jeg love at det ble ramaskrik.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder