«Skam»-William: – Ble fridd til av en 49 år gammel dame

NYDALEN (VG) Thomas Hayes (19) forteller at han fikk et fire sider langt håndskrevet brev fra en kvinne som er 30 år eldre enn ham.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Torsdag var Thomas Hayes i studio hos Thomas Numme og Harald Rønneberg i forbindelse med innspillingen av fredagens «Senkveld» på TV 2.

Der fortalte han om hva som skjedde da en 49 år gammel kvinne fridde til ham.

– Men det ble ikke noe av, legger han til med spøkefullt smil.

– Jeg er ikke sammen med noen nå. Har vært, men det skar seg. Hadde ikke tid til det. Det er litt vanskelig i min situasjon. Er man ute etter William, er man ute etter Thomas? Det er ikke like lett, forklarer han.

Hayes er åpen om at det ikke alltid har vært lett med damer det siste året.

– Jeg var med noen venner på et utested i «Skam»s første fase. Så hører jeg noen skriker «William» – da er det en jente som hopper opp på meg og dunker hodet mitt inn mot veggen, forteller Hayes.

Uheldig russetreff

Han hadde også noen skjellsettende opplevelser under russetreffet på Lillehammer i våres:

– Noen begynte få rive og dra i meg, ville lure meg til å være med på forskjellige ting. Det var ikke moro, sier han.

Thomas Hayes ser ikke bort fra at hans nye rollefigur Even i TV3-krimmen «Elven» kan bli den nye William:

- Han er jo en kjekkas, sier Thomas til VG etter TV-innspillingen i Nydalen.

Samtidig avviser han ikke helt tanken på at han kanskje kan dukke opp i «Skam» igjen.

– Jeg vet ikke hva som skjer der. Men jeg følger med på den nye sesongen av «Skam» - og synes den lever opp til forventningene.

Han er bare 19 år, akkurat ferdig med videregående, men har samtidig opplevd kjendislivet både på godt og vondt. Ikke minst når det gjelder oppmerksomhet fra jenter - og som han forteller «Senkveld» fredag, betydelig eldre kvinner.

– Jeg tar mye av oppmerksomheten jeg får med humor. Men det kan være slitsomt også. Det er heldigvis ikke like mye trøkk nå som før - og det er veldig okey. Nå kan jeg lene meg tilbake og slappe av litt.

Thomas Hays legger ikke skjul på at han noen ganger tar enkelte grep for å slippe å bli gjenkjent.

– Det spørs på humøret, men det hender at jeg tar på meg hette og caps og dekker meg litt til på den måten, sier Thomas.

Lenge ga han ikke intervjuer i det hele tatt. Men etter at Thomas Hayes (19) bedre kjent som hele Norges William sluttet i «Skam», har han lettet litt mer på sløret.

– Det er veldig merkelig å gå fra å være en person som er ukjent, til at nesten uansett hvor du går er det noen som vet hvem du er. Jeg føler det tar litt energi, i hvert fall i starten, sa Thomas til VG i august.

Ny sjanger

Onsdag ble det kjent at han går fra «Skam» til krim. Nå skal han spille i TV 3s krimsatsing «Elven», hvor han skal portrettere en ung soldat i etterretningsbataljonen i Nord-Norge

Fikk du med deg? Thomas Hayes fra «Skam» til krimserien «Elven»

– Karakteren jeg skal spille er en fyr som jeg syns virker interessant å leke med, skrev Hayes i en e-post til VG.

Han har aldri vært i Nord-Norge før – og la ikke skjul på at han gleder seg til å oppleve den delen av Norge.

– Jeg er forberedt på at det blir surt og kald, og jeg er ikke akkurat noen Lars Monsen. Jeg er klar med nye ullsokker, longs og tykk genser, slo han fast overfor VG.

Denne bør du lese: Det første store intervjuet med Thomas Hayes (krever innlogging)

Gjennom de to første sesongene ble ungdomsserien «Skam» omfavnet av alle aldersgrupper, og er NRKs mest sette TV-serie på nett gjennom tidene. Men da det var klart for en tredje sesong nå høst ble det kjent at Thomas Hayes, en av seriens mest populære og omdiskuterte karakterer takket for seg.

Les også: «William» slutter i «Skam»

– Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan jeg gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, sa han til VG tidligere i høst.

Sesong tre var planlagt med Thomas Hayes om bord. – Vi hadde et ønske om å ha med Thomas i sesong tre, og han fikk forelagt en kontrakt. Han ville dessverre ikke være med videre, og det må vi bare forholde oss til, sa Håkon Moslet, redaksjonssjef for «Skam» til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder