GJORDE INNTRYKK: Her er Ingar Helge Gimle i rollen som «Arne Marcussen» i 2002. Foto: TV 2

GJORDE INNTRYKK: Her er Ingar Helge Gimle i rollen som «Arne Marcussen» i 2002. Foto: TV 2

Gimle om Cæsar-rolle: Jeg måtte gå til psykolog

Rollen som den usympatiske pastoren «Arne Marcussen» i «Hotel Cæsar» fikk større innvirkning på livet til Ingar Helge Gimle (57) enn han hadde trodd.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I høst er det 15 år siden «Hotel Cæsar» begynte å rulle over norske TV-skjermer.

I perioden 2000 og 2002 ga 57-åringen liv til pastoren som hadde en stor lyst på unge kvinner, penger og makt. Selv om skuespilleren synes det var gøy å spille rollen, fikk han fort merke de negative sidene av yrket.

- Jeg fikk en del sjokk da jeg gikk på gaten og det kom helt fremmede mennesker bort å kalte meg stygge ting. Jeg kunne bli fullstendig utskjelt i butikken mens jeg plukket appelsiner, det var helt sykt, sier han til VG.

Gikk til psykolog

FIKK HJELP: Ingar Helge Gimle måtte søke råd for å takle den negative pågangen. Foto: HUGO BERGSAKER/ VG

Familien til 57-åringen merket også pågangen av kommentarer.

- Folk tenkte ofte ikke over at jeg hadde datteren min på åtte år sammen med meg. En gang kalte en person meg for et «rasshøl» og da ble hun lei seg og begynte å gråte.

Les også: «Charter»-Svein sjekker inn på «Hotel Cæsar»

De negative episodene førte til at Gimle tok kontakt med profesjonelle for å få hjelp.

- Da folk stoppet meg på gaten endte jeg ofte opp med å forklare dem at jeg ikke var «Arne» og at de ikke kunne holde på slik. Jeg kunne bli stående i opp til 30 minutter med hver enkelt, og det ble jeg helt utslitt av. Jeg måtte dermed gå til psykolog for å få råd til hvordan jeg skulle håndtere det.

- Jeg er en person som liker å bli likt, så da folk begynte å forveksle meg og rollen var det veldig ubehagelig. Jeg måtte jobbe meg gjennom det.

Ikke mer «Arne»

Til tross for alle de kjipe opplevelsene likte Gimle å spille «Arne».

- Jeg gikk inn for den rollen med hud og hår. Selv om det var «kun» en såpeserie ville jeg ha den mest mulig realistisk og interessant. Det var kanskje litt av det som fikk folk til å reagere så mye - i en såpeserie kommer du på besøk i de tusen hjem i flere år, og da blir rollen en del av meg.

Les også: «Cæsar»-stjerne ble syk av å spille syk

57-åringen er nettopp ferdig med å spille inn en ny TV 2-serie som skal gå til våren, men denne gangen skal han spille en hyggelig politietterforsker.

- Kunne du ha spilt «Arne» igjen?

- Nei, jeg tror ikke det.

Dokumentaren «Hotel Cæsar 15 år» går på TV2 lørdag kveld klokken 22.50.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder