Christer Tornell blir VGs «Skal vi danse»-ekspert

Deler sine morsomste danse-minner

Chat og still spørsmål i VG Direkte

De siste syv årene har «Skal vi danse»-dommer Christer Tornell studert kjendisdanserne på nært hold. Slikt blir det gode minner av.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Lørdag kveld går startskuddet for en ny runde med «Skal vi danse». Programmets tiende sesong innledes med en jubileumssending, hvor både tidligere og ferske dansekjendiser skal svinge seg på parketten.

Chat med «Skal vi danse»-dommeren i VG Direkte her

Svenske Christer Tornell har vært et fast medlem av dommerpanelet siden 2007, men i høst får han en velfortjent pause: Gyda Bloch Thorsen, Toni Ferraz og Trine Dehli Cleves er danseprogrammets nye overhoder. Det betyr ikke at Tornell skal legge engasjementet sitt på hyllen. Snarere tvert imot.

Blir VGs danseekspert

Når jubileumssendingen starter klokken 20, trer Christer Tornell inn i rollen som VGs danseekspert. Kjendisenes ferdigheter vil bli grundig kommentert av den tidligere dommeren, og han gleder seg til å sjekke inn i VGs direktestudio.

– Jeg tror dette blir veldig gøy! Det blir spennende å få direktekontakt med publikum – nå får jeg større frihet enn jeg hadde som dommer. Dessuten er det morsomt å jobbe «på gulvet», sier han.

Tornell skal ikke bare studere kjendisenes hoftevrikk – han vil også svare på spørsmål fra nysgjerrige VG-lesere.

– Det er lov til å spørre om alt som har med dans å gjøre, sier han – og understreker at samtlige spørsmål vil mottas med åpne armer.

Dommerveteranen har hodet fullt av gode «Skal vi danse»-minner etter syv år ved dommerbordet.

I anledning jubileet har han plukket ut fem av de morsomste øyeblikkene:

1. Åsleik Engmark som Charlie Chaplin med Nadya Khamitskaya (2010)

– Åsleik hoppet inn i «Skal vi danse» på to ukers varsel, og han fikk mye kortere treningstid enn de andre deltagerne. Likevel endte han opp med å vinne hele konkurransen, sammen med dansepartner Nadya. I finalen kombinerte Åsleik showdans med teater – han var Charlie Chaplin på parketten. Det er en opptreden jeg aldri kommer til å glemme!

2. Eli Hagens cheerleader-talent (2013)

– Da Eli Hagen skulle inn på scenen som cheerleader, trodde jeg at strikken var tøyd litt vel langt – hun er jo en godt voksen dame. Men Eli klarte dette med glans! Hun turte å gjøre mer som deltager i «Skal vi danse» enn hva jeg har våget å gjøre i min egen dansekarriere. Jeg håper jeg er like sprek når jeg er på hennes alder!

3. Anna Ankas pinlige exit (2011)

– Da Anna Anka måtte forlate «Skal vi danse», ble hun spurt om sitt fineste minne fra tiden i konkurransen. Da svarte hun at det beste med hele perioden var å bo på suite ved Hotel Continental. Dansepartneren hennes, som hadde hjulpet og lært henne så mye, sto rett ved siden av. Utsagnet kom i typisk Anka-ånd, men jeg syntes det var upassende likevel. Det var rett og slett ganske flaut!

4. Mia Gundersens totalforvandling (2009)

– Mange av kjendisene forandret seg i løpet av «Skal vi danse»-konkurransen, men Mia Gundersen gjennomgikk den største forvandlingen. I utgangspunktet var hun en «stygg andunge» på dansegulvet, men hun jobbet hardt i ti uker og endte opp på en god annenplass. Oppe i hodet mitt ønsket jeg den gangen at vi hadde delt ut to førsteplasser. En til Mia og en til Carsten. Jeg visste at det var umulig men det var jo lov å drømme. Mot slutten av konkurransen var hun blitt til en dansesvane. Det var rørende å se henne!

5. Dommerne Trine Dehli Cleve, Karianne Stensen Gulliksen, Tor Fløysvik og Christer Tornell med «Genghis Khan» (2011)

– I forbindelse med Melodi Grand Prix-temakvelden fremførte alle dommerne en kortversjon av låten «Genghis Khan» (Tysklands MGP-bidrag i 1979, journ.anm.). Vi hadde kledd oss ut som den tyske gruppen, og jeg var frontfiguren. Det var veldig morsomt, men jeg rødmet underveis, og i dag minnes jeg det hele som et pinlig øyeblikk. Vi burde kanskje øvd litt mer før sendingen startet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder