PRØVER Å HOLDE HUMØRET OPPE: Til tross for at seertallene var lave og kritikkene dårlige, prøver «Top Gear»-programleder Chris Evans å være offensiv og holde humøret oppe.
PRØVER Å HOLDE HUMØRET OPPE: Til tross for at seertallene var lave og kritikkene dårlige, prøver «Top Gear»-programleder Chris Evans å være offensiv og holde humøret oppe. Foto: Valery Hache Afp

Tøff start for den nye «Top Gear»-sjefen: Møtte en vegg av dårlig kritikk

TV

BBC Brit som også er tilgjengelig for norske TV-seere satser tungt på «Top Gear» i kveld. Men den nye sesongen med Chris Evans som programleder er allerede slaktet godt og grundig i mange britiske medier.

Publisert: Oppdatert: 31.05.16 23:05

Med sin sedvanlige britiske sans for ordspill var det flere som rask døpte om «Top Gear» til «Flop Gear».

VGs anmelder Morten Ståle Nilsen hadde heller ikke så mye pent å si om den nye satsingen på det en gang så enormt populære TV-programmet. Terningkast tre og følgende konklusjon: «Men dette var ikke så veldig gøy, dessverre».

Les hele anmeldelsen her

Premieren på BBC i England var på søndag – og bare 4,3 millioner seere valgte å følge Evans og Friends-stjernen Matt LeBlanc i deres første forsøk på å kapre TV-tronen fra den gamle trioen Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond. Det er faktisk en million færre seere enn de 5,3 millioner farvel med den gamle «Top Gear»-trioen i juni i fjor.

Fikk du med deg denne? Seerne sviktet nye «Top Gear»

Chris Evans var raskt på ballen og slo fast at hans «Top Gear» er en suksess og fremholdt på sin side at selv om seertallene var betydelig lavere, var markedsandelen høyere nå enn den var for den gamle «Top Gear». Dette til tross for at han så sent som i forrige uke hadde sagt at han regnet ikke sin «Top Gear» serie for en suksess dersom det var færre enn fem millioner som så første program.

Men da var det allerede for sent. Rett etter at det første programmet var over søndag kveld, ble han møtt med en vegg av dårlige og lunkne anmeldelser:

The Guardian savner en fornyelse og skriver at dette er bare nye mennesker som gjør det samme gamle. – Chris Evans må slappe av og slutte å prøve å være Jeremy Clarkson mens Matt LeBlanc bør være Matt LeBlanc som han faktisk er ganske god til, skrev avisens anmelder.

The Sun mente at alt som ble gjort i nye «Top Gear» har vært gjort før – og det har vært gjort bedre.

– «Top Gear» har mistet gnisten, og BBC har ikke gjort mye nytt med programmet, i beste fall bare en lakk-jobb, mener Daily Mail.

Konservative og ofte mer forsiktige The Times stiller det retoriske spørsmålet: Ville vi kjøpt en bruktbil av denne mannen?

Nettavisen inews bruker en metafor fra bilens verden og konkluderer med at nye «Top Gear» minner mer om en Ford Mondeo enn en McLaren 570 GT.

– De to nye programlederne virker ikke som om de synes det er på langt nær så morsomt å leke med biler som de gamle gutta gjorde, skriver The Independent som mener at det hele er ganske pinlig.

Litt bedre var mottakelsen hos irske Irish Times som konkluderer med at riktignok finner ikke Evans og LeBlanc opp rattet på nytt, men de klarer å sette sitt eget stempel på et velbrukt TV-format.