BYTTER JOBB: Anne Rimmen. Foto: Frode Hansen VG

Anne Rimmen ferdig i NRK - går til TVNorge

Programleder Anne Rimmen (35) blir en del av Discoverys OL-lag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det bekrefter programdirektør Eivind Landsverk i Discovery overfor VG. Mediehuset har sikret seg rettighetene for OL de neste åtte årene.

Rimmen går dermed tilbake til sin gamle kanal. Hun var nyhetsanker for kanalen tidligere.

For nesten tre år siden sa Rimmen opp sin faste jobb i NRK, men fortsatte å jobbe for kanalen på frilansbasis. Nå skifter hun altså kanal.

I en uttalelse via TVNorge sier Rimmen at hun gleder seg veldig til å ta fatt på den nye jobben.

– For oss som jobber med sport, er OL kanskje det største du kan være med på. Jeg har hatt en fantastisk tid i NRK, og er takknemlig for alt jeg har fått være med på. Men nå er jeg klar for nye utfordringer, sier Anne Rimmen.

Ifølge Eivind Landsverk er Rimmen tiltenkt en sentral rolle i kanalens OL-satsning, og en rolle i en stor underholdningssatsning allerede til våren.

– Anne er en av de aller beste programlederne vi har i Norge. Hun er suveren på direktesendinger, og har masse erfaring å bidra med inn i sportsredaksjonen som Jan-Erik Aalbu nå er i ferd med å bygge. Men hun er også tiltenkt en viktig rolle i et nytt underholdningskonsept som kommer på TVNorge til våren. Jeg kan ikke si så mye mer om det foreløpig, men det er noe jeg har veldig stor tro på, sier Landsverk.

Anne Rimmen: – Jeg er nok veldig lik hun blide i sporten

Artikkelen fortsetter under videoen

Vanskelig valg

Anne Rimmen sier til VG at etter ni år i NRK har hun kommet dit at hun ser frem mot nye utfordringer. Da hun fikk tilbudet fra TVNorge tenkte hun at tiden var inne for å gjøre noe nytt.

– Jeg har tenkt masse på tilbudet, og det har vært et veldig vanskelig valg. Jeg har trivdes utrolig godt i NRK, og det har vært et veldig bra sted å jobbe, forteller hun.

Programlederen sier at tanken på å gjøre noe nytt, og den totale pakken fra TVNorge var det som tippet vektskålen.

– Jeg skal ikke legge skjul på at OL også var en viktig faktor. Jeg har jobbet med OL før og vet hvor gøy det er, sier Rimmen.

Når VG ringer er hun ute og triller tur med sønnen, og forteller at det er planen de neste ukene.

– Jeg begynner i Discovery på nyåret og da skal jeg jobbe med en del nye prosjekter, men vi har bestemt oss for å ikke fortelle om dem ennå, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder