SVT må klippe bort frekk seanse

FOR DRØYE: Ylvis-brødrene og det omstridte innslaget (innfelt). Foto:UNIVERSAL og SVT,

Svenske MGP-artister raser mot Ylvis

Ylvis skal kaste glans over kveldens Melodifestivalen-finale i Sverige, men har skapt oppstandelse i leiren på grunn av «snuskete innslag».

Artikkelen er over fem år gammel

Eksterne lenker

Melodifestivalen

I likhet med Norge kårer Sverige sitt vinnerbidrag i kveld – i Friends Arena i Stockholm. Men aldri så lite ståhei har oppstått på grunn av det norske innslaget på svenskenes finaleshow.

Artistene har ifølge Aftonbladet reagert svært sterkt mot en sketsj basert på Ylvis-brødrenes berømte «Stonehenge»-video. At de svenske musikersøstrene Lili og Susie Päivärinta går ned på kne og simulerer oralsex med Vegard Ylvisåker, er altfor sterk kost.

Krisemøte

– Det er sinnssykt om SVT viser dette med tanke på hvor mange barn som kommer til å se det. Jeg synes det er uggent. Det er jo soleklart at dette skal forestille oralsex, sier artist Linus Svenning til avisen.

SVT har i natt sittet i krisemøte, og det er nå besluttet at den omstridte scenen klippes bort.

– Vi skjønte at det var hardt for magen, sier Lili Päivärinta til Aftonbladet.

FJERNES: Vegard Ylvisåkers «nytelsesstund» klippes bort. Foto:SVT/grab,

Strofen «She gis me a smile and then she plays with my balls» ble visuelt beskrevet, og folk så altså ikke humoren. Det forhåndsinnspilte klippet skulle vises på storskjerm like før artistenes fremføring.

– Hvis ironien ikke kommer tydelig frem og det misforstås, har vi flere ganger sagt at det må gjøres om. Vi har nå blitt enig om at scenen redigeres om, og det er bra, sier Lili til avisen.

Søsteren Susie sier til Expressen at hun ble fortvilet seg da hun så det ferdig innslaget på skjermen.

– Jeg ble kjempelei meg. Det var ikke mitt ønske at det skulle bli noe negativt ut av dette, forklarer hun og hevder at Ylvis hadde forsikret henne om at alt skulle være barnevennlig.

– En ære

Da det ble kjent at den norske duoen skulle opptre under den svenske finalen, uttalte manager Jørgen Thue:

– Vi ser virkelig fram til å opptre i finalen! Det er en ære for oss. Vi har en enorm respekt for svenske Melodifestivalen og har aldri fått til noe lignende i Norge. Det blir Ylvis-låten «Stonehenge» som vi skal tilpasse Sverige og presentere i et stort format som kler arenaen, lød det fra Thue.

Men helt kledelig ble det altså ikke.

Christer Björkman, produsent for Melodifestivalen, sier til Aftonbladet at han mener det er opp til seerne hvordan de tolker innslaget.

– Meningen var at det skulle være med, men så lenge artistene mener det er negativt, så får vi ta det i betraktning.

VG har ikke lyktes i å komme i kontakt med Ylvis.

«Stonehenge» ble anmeldt av VGs lesere i 2013, og nesten alle trillet 6. Ylvis videoregissør, Ole Martin Hafsmo, som også laget videoen til «The Fox», har «Stonehenge» som sin klare favoritt.

Her er originalvideoen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder