BLIR TV-KOLLEGER: Erik Solbakken og Hasse Hope. Foto: TERJE BRINGEDAL
BLIR TV-KOLLEGER: Erik Solbakken og Hasse Hope. Foto: TERJE BRINGEDAL

Solbakken og Hope - veteranen og læregutten

TV

Erik Solbakken er NRK-veteran i en alder av 27, og lager humorprogram i fotsporene til Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

Publisert: Oppdatert: 04.05.12 09:56

Til høsten kommer Hemsedal-gutten med et nytt humorprogram på NRK3, sammen med Hasse Hope (26) fra «Tweet 4 Tweet» og «Dagens Mann» på TV 3.

Etter å ha vært programleder på den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix og ledet programmet «Popstokk» i Gullrekka, er det endelig klart for at Solbakken skal gjøre noe hvor folk på hans egen alder er målgruppen.

Hoppet over egen målgruppe

- Jeg gikk fra barne-TV til bred familieunderholdning, og hoppet på en måte over min egen målgruppe. Så dette er et forsøk på å være vanlig ungdom i 20-årene. Derfor har jeg også tatt med meg en som er født i 1986. Det er kanskje et desperat forsøk på å holde meg ung, ler Solbakken til VG.

I «Karl Johan» skal de to spille inn et humortalkshow på Norges paradegate, med de fordeler og ulemper det medfører at folk kan forstyrre innspillingen.

Store fotspor

I forberedelsene til programmet går den ferske duoen nærmest bokstavelig talt i fotsporene til Bård Tufte Johansen og Harald Eia - hver dag.

- Vi tok jo over de gamle kontorene til Bård og Harald, og vi har ikke klart å ta ned de gamle «Lille Lørdag»-plakatene som henger der, for vi synes de er så morsomme, sier Solbakken.

- Alle snakker om humorarven etter Bård og Harald, og vi merker veldig godt når vi skal skrive ting at «det har Bård og Harald gjort», eller «det gjorde Team Antonsen da og da», eller «det var Uti vår hage», sier Hope.

- Og når du i tillegg sitter i de samme stolene og ser plakatene får du virkelig følelsen av at du må finne på noe nytt, sier Solbakken.

HVA TROR DU OM DET NYE TV-SAMARBEIDET? Diskuter på Rampelys' Facebook-side

Han understreker at programmet fortsatt er under utvikling, og at det derfor er vanskelig å si for mye om hvordan det blir.

- Det blir et ganske upretensiøst humortalkshow som vi skal ta opp med kun noen campingstoler og bord midt blant folk i Norges hovedgate Karl Johan, sier Erik Solbakken.

- Det er lett for folk å avbryte og påvirke programmet. Vi har gjort noen tester, og det skjer, ler han.

- Uforutsigbart

- Vi føler noe av styrken i programmet er at du ikke vet hva som skjer. Hvis vi spiller inn en sketsj, og blir avbrutt av en person som er morsommere enn sketsjen, da blir det den personen vi fokuserer på. Det er veldig uforutsigbart, sier Hope.

Solbakken understreker imidlertid at de har en buffer slik at ikke hvem som helst kan komme og blottlegge alt de vil.

- Men det er ikke så farlig om noen kommer og blotter puppene?

- Det er i hvert fall helt greit for oss, sier Hope.

- Det er ingen av oss som kommer til å gjøre det. Det er opp til de 100 000 andre på Karl Johan, legger Solbakken til.

- Tvangsekteskap

- Hvordan kom samarbeidet i stand?

- Vi har møttes litt her i dag, men det er litt som et koselig tvangsekteskap, sier Solbakken og ler.

- Hva skjer med Popstokk?

- Nå er det «Beat for Beat» til høsten, det skulle ikke være Popstokk uansett. Jeg tenker ikke mer langsiktig enn det, nå er det dette som gjelder, og jeg gleder meg veldig, sier Solbakken.

- Du har jo gjort veldig mye brede programmer, nå er det dette på NRK 3. Hva er bakgrunnen for valget?

- I de fleste programmer jeg har gjort har jeg alltid jobbet med å snike inn en parykk. Så jeg har lenge hatt lyst til å gjøre et reint humorprogram som dette. Jeg har vært fan av Hasse siden @Home på VGTV , og nå var det et egnet tidspunkt, sier Solbakken.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om