HJELPER RANDI: Randi Henriksen, innehaver av Randi parfymeri, sammen med de to komikerne på en fotoseanse for parfymen «Glamour Riviera», som blir lansert eksklusivt for den lille butikken i Tromsø. Foto: TV2

TV-anmeldelse «Ramm og Tørnquist redder Norge»: Den lille manns kamp

Ramm og Tørnquist slår et slag for de små – med fjas og
alvor.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL
VG:s terninger viser 5 prikker

«Ramm og Tørnquist redder Norge»

Norsk humorserie i 6 deler

TV 2, torsdager 21.40

Komikerne har faktisk en seriøs agenda med sin nye serie. I en høytidelig introduksjon lest av Trond Espen Seim presenteres de som «to av Norges minst kompetente forretningsmenn». Sammen skal de hjelpe små, tradisjonsrike forretninger som sliter i kampen mot kjøpesentre og store kjeder.

Leste du: Anmeldelse av Tørnquist og Ramms forrige TV-samarbeid.

Målet er å øke bevisstheten om sjapper folk har glemt å bruke – men som har noe kjedene aldri kan levere: Sjel, karakter og god service. Researcherne har gjort en knalljobb med å finne butikker – og innehavere som er lette å bli glad i.

Det tar litt tid før vi forstår hva dette egentlig er, men etter tre episoder har jeg ingen problemer med å anbefale dette skrudde «feelgood»-konseptet.

Både Tørnquist og Ramm har med Instagram-kontoene sine avslørt observasjonsevner og sans for det aparte man ler høyt av. Innimellom - enkelte ganger når Ramm legger ut bilder av intetanende mennesker med tekster til for eksempel - klarer de ikke helt å skjule at de ler av og ikke med «vanlige» folk. Derfor var det med en viss skepsis jeg fulgte med dem landet rundt.

Gåsehud

De to vestfoldingene feier imidlertid skepsisen til side. De sjarmerer damene på Randi parfymeri i Tromsø med glamorøs lanseringsfest – riktignok etter en teit sabotasjeaksjon med drittlukt hos en parfymekjede i byen. De får hele Geithus ut på fest hos den lokale Reodor Felgen, Haktor Walvatne, og maksimerer salget av løvblåsere.

Mer om TV: Disse seriene får du mer av.

Jeg hadde aldri trodd disse to skulle klare å lokke frem gåsehuden. Det skjer i det jubelen bryter løs i Geithus, og komikerne viser frem hageredskaper de har «stjålet», for å la Haktor reparere dem klare til den store festen.

Her er gode doser hjertevarme, rett og slett. På veien byr de selvironisk på seg selv, men de brauter aldri så mye at kveldens hovedgjester blir satt i bakgrunnen.

De to virker oppriktig interessert i folk, og sammen med dem leverer Ramm og Tørnquist uhøytidelig, folkelig TV-moro med mening.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder