VG Nett fikk eksklusivt intervju med såpestjernen

SÅPEPAR: Katherine Kelly Lang (49) og Ronn Moss (59) har spilt av-og-på-paret Brooke og Ridge i TV-serien Glamour siden 1987. Foto: TVNorge Foto:

«Glamour»-Brooke: - Derfor svermer vi ikke privat

(VG Nett) Katherine Kelly Lang (49) trives aller best når hun kan gråte og skape drama på TV, men hun styrer unna romanser på jobb.

Artikkelen er over åtte år gammel

The Bold and the Beautiful

Hun har spilt rollen som Brooke Logan i såpeserien «Glamour (The Bold And The Beautiful)» i 24 år, nærmere bestemt i over 6000 episoder. Men Katherine Kelly Lang har aldri vært fristet til å slutte.

- Nei, ikke ennå. Så lenge jeg kan ta andre småjobber på TV og teater samtidig, så er det helt greit, sier en smilende Lang til VG Nett på telefon fra Los Angeles.

Ligner ikke Brooke

Mens Brooke er en skikkelig «man-eater», som har vært borti de fleste mennene i serien, forsikrer Lang at hun privat er en helt annen type.

- Brooke er svevende, mens jeg er mer jordnær. Mye mer jordnær. Og i motsetning til Brooke, setter jeg alltid barna først. Selv om Brooke har et godt hjerte, så ser vi gang på gang at hun først og fremst tenker på seg selv, sier trebarnsmoren.

- Ikke er jeg opptatt av mote heller, røper Lang, som i «Glamour» spiller motedronning til fingerspissene.

- Det blir mest jeans og T-skjorte privat. Jeg liker fine ting, men har aldri vært opptatt av merker. Det er aldri sånn at jeg bare ha noe. Så du finner ikke mange designervesker i skapet mitt, forklarer Lang.

Ikke ekte kjærlighet

«Glamour»-fansen har i alle år sett Brooke sverme for Ridge (spilt av Ronn Moss (59)). Forholdet har vært av og på i 24 år. Privat, derimot, har det aldri vært søt musikk mellom Lang og Moss. På spørsmål fra VG Nett om hun ikke kan avsløre en aldri så liten romanse, svarer Lang:

- Absolutt ikke. Aldri noensinne. Men vi er veldig gode venner. Ronn er profesjonell, og jeg har stor respekt for ham. Men når skuespillere innleder et forhold til motspillere privat, ender det ofte ikke godt. Det er mer viktig å bevare et godt vennskap. Et vennskap er noe som varer, sier Lang.

Les også: Norske Ragnhild frykter «Glamour»-slutt

Lykkelig gift

Hun legger likevel til hun og Moss omgås utenfor TV-settet, og at de ofte spiser middag sammen.

- Men vi er begge lykkelig gift på hver vår kant, og våre ektefeller kjenner hverandre godt, forsikrer Lang, som i likhet med Moss har gått gjennom en skilsmisse de siste årene for så å gifte seg på nytt.

Les stort intervju med «Glamour»-stjernene «Eric» og «Stephanie» på VG Nett søndag. Intervju med Ronn «Ridge» Moss kommer senere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GLAMOUR-DRONNING: Katherine Kelly Lang (49) har spilt «Brooke» i «Glamour» i 24 år. Foto: TVNorge

Gråter seg tom

På spørsmål om hvilke scener som utfordrer henne mest, svarer Lang uten å nøle:

- Jeg elsker å lage drama med mye gråting! Men hvis jeg gråter hver dag i en uke, kan til og med jeg bli sliten. Jeg har mer enn én gang grått meg helt tom og slitt med tørre og hovne øyne i mange dager etterpå. Men jeg elsker det, og det er en nødvendighet etter så mange år, ler skuespilleren.

Lang har i rollen som Brooke blant annet spilt voldtektsoffer. Det var krevende.

- Da var det mye tårer. Men det var spesielt givende å spille inn denne delen av historien. Vi følte at vi hjalp tusenvis med TV-seere. Vi ble nedringt etterpå av mennesker som takket oss for at vi satte fokus på dette, og vi vet at mange ringte hjelpelinjene, forklarer 49-åringen.

Krangler ikke privat

Lang forsikrer at hun privat er perlevenn med Susan Flannery (71), som i serien spiller erkerival og av og på-svigermor Stephanie Forrester.

GLAMORØS: Katherine Kelly Lang er alltid kledd i flotte kreasjoner i serien. Foto: TVN Foto:

- Susan er en herlig person. Hun er overhodet ikke sånn som hun spiller på TV. Jeg har lært så utrolig mye av Susan. Hun er en engel, skryter Lang, og legger til at alle de fire som har vært med helt fra starten - Flannery, Moss, John McCoook (spiller Eric Forrester) og henne selv - føler seg som ekte slektninger.

- Vi fire har knyttet sterke bånd. Noe annet ville vært rart. Vi har jobbet tett så lenge. Men vi er en veldig liten familie, ler Lang - og sikter til den lille, men harde kjernen trofaste skuespillere.

Tenker ikke på slutten

«Glamour» er med sine 30 millioner seere fordelt i 110 land, verdens mest sette såpeserie. Lang frykter ikke at serien skal lide samme skjebne som en del andre såpeserier - nemlig nedleggelse.

- Jeg kan ikke gå og tenke på det. Det ville være det samme som å bekymre seg, og det har jeg ikke tid til. Jeg bekymrer meg aldri for noe. Man vet aldri hva som skjer i livet uansett.

KORT HÅR: «Brooke» slik hun fremsto i en kort periode for noen år tilbake. De lange lokkene er for lengst tilbake. Foto: TVN

- Magisk

- Hvorfor tror du serien er så populær?

- Fordi den er magisk. Det mener jeg oppriktig. Og så jobber vi veldig hardt, påpeker Lang.

Selv har hun sjelden tid til å se seg selv på TV.

- Jeg prøver å få med meg en episode i ny og né, men det er skjer ikke ofte, innrømmer hun.

Holder seg godt

Lang forklarer sitt evigunge utseende med hard trening og sunt kosthold.

- Jeg prøver å være nøye med å ta vare på meg selv. Det er også viktig å ha en positiv innstilling til livet. Det gir seg utslag på utseendet. Men nok søvn, vann, grønnsaker, frukt og trim gjør underverker.

- Hva tror du at du hadde holdt på med hvis du ikke hadde fått rollen som Brooke i 1987?

- Jeg hadde nok vært skuespiller uansett. Eller kanskje jeg hadde jobbet med hester på heltid? Jeg er en skikkelig hestejente. Det har alltid vært min store lidenskap, røper Lang.

«Glamour»-stjernen har aldri vært i Norge.

- Men blir jeg invitert til et møte med fansen, så kommer jeg gjerne!

DEN HARDE KJERNEN: John McCook, Susan Flannery, Katherine Kelly Lang og Ronn Moss har alle vært med i «Glamour» helt fra starten. Foto: TVNorge

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder