BLIR HJEMME: Mens TV 2 drar med fyldige team både til fotball-EM og OL, blir Davy Wathne hjemme og holder orden på blant annet den hjemlige tippeligaen - som her i Drammen sist høst, hvor han intervjuer Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen. Foto: Jostein Magnussen VG

Davy Wathne verken til
fotball-EM eller OL

TV 2-profilen Davy Wathne (66) blir ikke med på sommerens klart største sportsbegivenheter: EM i fotball i Frankrike og OL i Brasil.

  • Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2 avviser imidlertid på det sterkeste at kanalens disponering av Wathne er noen slags devaluering av seniorreporteren. Jansen Hagen snur hele problemstillingen, og skriver i en uttalelse til VG:

– TV 2 står overfor tidenes sportssommer med en lang rekke store internasjonale mesterskap, nasjonale events og løpende rettigheter. Vi disponerer våre medarbeidere slik at alle sendingene skal kunne holde høy, faglig standard – fra Ekstremsportveko til OL i Rio. At Davy i et år med både fotball-EM og sommer-OL går løs på Tippeligaen, Norway Cup, Arctic Race og Sportsnyhetene forteller ikke bare at TV 2 har mange sterke formidlere å spille på, men aller mest at Davy etter snart 25 år i kanalen har en unik evne til være like motivert og topp skjerpet for et grasrotoppgjør på Finnmarksvidda som en 100-meterfinale i Rio.

Les medieekspertens vurdering av Davy: «En av de sterkeste merkevarene»

Vegar Jansen Hagen understreker at TV 2s forpliktelse er bred og allmenn – i forhold til alle begivenheter kanalen har rettigheter til:

– At profiler som Dag Otto Lauritzen, Christian Paasche og Davy Wathne dukker opp i Sandnessjøen på Arctic Race midt under OL sender et utvetydig signal til seere, arrangører og publikum om at TV 2 Sporten er til å stole på og mobiliserer rundt våre fremste norske rettigheter selv i et år med de største internasjonale mesterskap.

Davy Wathne selv er etter måten ordknapp i sin kommentar – selv om det i år er 32 år siden han var på sitt første EM i fotball:

– Jeg tar min arbeidsgivers disponering av meg til etterretning. Jeg blir hjemme og steller med den daglige seriedekning i fotball og noe annet. Jeg har en fin og utfordrende jobb i TV 2, som jeg er meget glad for å ha, sier Davy Wathne til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder