Hovedinnhold

Nye «Hotel Cæsar» møtte motbør

<p>NYE «CÆSAR»: Dette er den nye «Hotel Cæsar»-gjengen som du må være abonnent hos TV2 Sumo for å følge med på videre. Dét har skapt skarpe reaksjoner hos Cæsar-fansen.</p>

NYE «CÆSAR»: Dette er den nye «Hotel Cæsar»-gjengen som du må være abonnent hos TV2 Sumo for å følge med på videre. Dét har skapt skarpe reaksjoner hos Cæsar-fansen.

Foto: Bjørn Wad
«Hotel Cæsar»s overgang fra TV2 til TV2 Sumo fikk litt ros, men også en god porsjon med kraftuttrykk i sosiale medier etter ny-premieren mandag ettermiddag.

Denne saken handler om:

Det er spesielt to ting som opptar den opprørte delen av fansen; at serien er flyttet til betalingsløsningen TV2 Sumo, og at den første episoden kun var på drøyt seks minutter.

Les også: Slik blir nye «Hotel Cæsar»

Noe av det nye er nemlig små, korte episodeøyeblikk som summeres i en hel episode mot slutten av uka, ikke helt ulikt det NRK har hatt braksuksess med for ungdomsserien «Skam».

Her er noen få av reaksjonene fra kommentarfeltet til «Hotel Cæsar»s Facebook-side utover mandagskvelden, ortografisk gjengitt slik det står å lese;

«Boikotter TV2 til vi får tilbake hotell Cæsar på TV2 kanalen»

«Er de så arrogant i tv2 at de ikke engang leser det som skrives her om Hotell Cæsar!»

«Skam dere, dere vet godt selv at det ikke er mye å skryte av!»

«Det her er den største tragedien som har skjedd på TV»

«tv 2 og tv2sumo ta dere ei bolle og fiks dette med en gang om dere ikke ønsker å miste alle seerne deres»

«Eg blir FAN ikkje kjøpe sumo for å se favoritt serien min da boikotter eg heller hele dritten håper tv2 mister masse masse seere kjenne eg blir rasanes forbanna».

Les også: Cæsar-Sølje: – Full forståelse for at seerne reagerer

TV2s dramasjef, Christopher Haug, lar seg ikke vippe av pinnen over kritikken.

–Når det gjelder Cæsar-fansen, en av verdens beste og mest engasjerte fanskare, så overrasker ingenting. Tilbakemeldingene har kommet i alle varianter, alt fra masse skryt til de som ønsker meg dit pepper'n gror. Jeg hadde vært mer bekymret om det var helt stille, sier Haug til VG.

– Vi har vært helt åpne på hvordan dette ville bli publisert, men jeg har forståelse for at når det først er «på», at det kan virke litt uvant i starten, sier han.

– Vil det være aktuelt for TV2 å gjøre om på noen måte ut fra Cæsar-seernes reaksjoner?

– Det er alltid viktig å lytte til seerne, det er jo dem vi lager dette for. Samtidig er det viktig å minne på at det ikke er første gang i løpet av 18 år at Cæsar-fansen opplever forandring i fortellerstil eller publisering. Evnen til å kunne forandre seg har gjort «Hotel Cæsar» levedyktig i alle år. Jeg er sikker på at måten vi forteller og publiserer Cæsar på i 2017 er noe seerne vil trykke til sitt bryst, tror dramasjefen.

Lest denne?: Sofie Asplin ute av Cæsar

Allerede i oktober i fjor, da de nye planene for «Hotel Cæsar» ble lansert, ble det også kjent at Norges lengstlevende såpeserie ville gjøre som NRK-suksessen «Skam», nemlig daglige småepisoder som ender i en hel episode mot slutten av uka - på torsdager i «Hotel Cæsar»s tilfelle.

På spørsmål om dette skyldes overgangen fra lineær til digital plattform, svarer TV2s dramasjef slik:

– Dette er et resultat av at vi ønsket å fornye Cæsar. Jeg er mektig stolt av det vi skal vise, sier Christopher Haug.

Med andre ord; se hva som skjer...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV