Hovedinnhold

Fryktet «Friends» var for smal

POPULÆR GJENG: David Schwimmer som Ross Geller, Jennifer Aniston som Rachel Cook, Courteney Cox som Monica Geller, Matthew Perry som Chandler Bing, Lisa Kudrow som Phoebe Buffay og Matt Leblanc som Joey Tribbiani. Foto: AOPN
POPULÆR GJENG: David Schwimmer som Ross Geller, Jennifer Aniston som Rachel Cook, Courteney Cox som Monica Geller, Matthew Perry som Chandler Bing, Lisa Kudrow som Phoebe Buffay og Matt Leblanc som Joey Tribbiani. Foto: AOPN
«Friends» skulle egentlig hett «Six of One» og Courteny Cox skulle ha spilt Rachel. Dessuten trodde kritikerne serien var for smal.

Denne saken handler om:

Dette kommer frem i en ny bok om en av USAs mest populære TV-serier noensinne.

- Det er bare fem mennesker i verden som vet nøyaktig hvordan det var å være med på «Friends» utenom meg, sier skuespiller Matt LeBlanc, som spilte Joey Tribbani i den populære serien.

Uttalelsene kommer i et intervju med den tidligere presidenten i NBC Entertainment, Warren Littlefield, hvis bok «Top of the Rock: Inside the Rise and Fall of Must See TV» blir presentert i utdrag i mai-utgaven av Vanity Fair. Her letter LeBlanc på sløret om hvordan det var i kulissene i de årene «Friends»-serien varte.

- Lisa Kudrow sier det best, minnes LeBlanc:

- Hun sa at hun jobbet hardere med disse relasjonene enn hun gjorde med sitt ekteskap.

LES OGSÅ: Aniston utelukker «Friends»-comeback

«Six of One» var den opprinnelige tittelen på serien. Karey Burke, tidligere prime-time sjefprodusent hos NBC, forklarer at skaperne av serien, Marta Kauffman og David Crane, kom tilbake med «Friends», som de syntes var et skikkelig gjesp.

- Noen mente showet var altfor Generasjon X, altfor smalt.
Historien skulle vise at det ble den ikke. Ikke minst på grunn av den helt spesielle kjemien mellom skuespillerne, sier Burke.

Marta Kauffman som var medskaper av serien sier hun husker de hadde noe helt spesielt på serien første gang de kom sammen:

- Den første dagen vi hadde en gjennomkjøring og de seks skuespillerne var sammen for aller første gang på - settet i kaffebaren - husker jeg atmosfæren var elektrisk. Jeg fikk frysninger, sier Kauffman.

Kudrow sier i boka at besetningen, med Courteney Cox i spissen, bestemte fra første øyeblikk at de skulle backe hverandre.

- Courteney Cox var den best kjente av oss alle og hun hadde hatt en gjesterolle i «Seinfeld». Hun sa at alle hjalp hverandre der og at vi burde gjøre det samme. Hun sa også at vi bare kunne komme med tilbakemeldinger om hun kunne gjøre ting annerledes. Hun var den som slo an tonen for og gjorde oss sammensveiset, sier Kudrow.

Marta Kauffman forteller dessuten at det var en fantastisk castingerfaring.

- En av de første skuespillerne på vår liste var Matthew Perry til å spille Chandler, men han spilte i et annet show, så han var ikke tilgjengelig, forteller Kauffman og partneren David Crane utdyper:

- Vi fikk inn mange andre som prøvespilte. Vi var så sikre på at Chandler ville være den letteste å caste fordi rollen har flest fleiper. Den er sarkastisk og kvikk. Men ingen kunne gjøre den. Absolutt ingen, forklarer han.

Kauffman forteller også at seriens kanskje mest populære karakter, Rachel, ikke først var tilbudt Jennifer Aniston.

- Vi tilbød opprinnelig Rachel til Courtney Cox, men hun ønsket å gjøre Monica.

Kauffman og Karen hadde opprinnelig en annen visjon for Monica. Mørkere og mer på kanten, men Courteney bragte en hel palett med farger til rollen.

Cox hadde forøvrig konkurranse av skuespilleren Nancy McKeon, fra serien The Facts of Life, som skal ha gjort en stor prestasjon med rollen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV